• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Magnum MX

Magnum MX

Postprzez Dominik » 2007-11-30, 15:31

Obrazek

Parametry radia:
Moc wyjściowa: 4W
Rodzaje emisji: AM, FM
Częstotliwość pracy: 29.960-27.400
Pobór prądu przy nadawaniu: mniej niż 1.5A przy 13.8V
Czułość: 1.0uV w stosunku do 10dB SND
Selektywność: 60dB przy +10KHz
Napięcie zasilania: 12-16V DC
Wymiary: 124x190x38 mm
Waga: 1.3 Kg
Funkcje:
Głośność
Blokada szumów - Squelch
Przełącznik CB/PA
Szybka 9
Przyciski do zmiany kanału
Baza: President Jackson + Maas KM2020 + Antena 1/2 λ
Dominik
 
Posty: 18
Dołączył(a): 2007-11-29, 17:33
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kajoj » 2009-02-17, 16:03

ciekawo jak te radio spisuje się w użytkowaniu..
było;alan 48+,78,onwa mk3-2,s9,at1000,sirio s9,mlka 145,as100,kl203 wzmacniacz,baofeng vr-5,cobra 25ltd,
jest;uniden520
+densei2002+gamma2R
alan18+densei,santiago 1200
grant+mlk-a
baza;president jack+zasilacz xbox 19A
+massen 5/8 +747wzma mocy midland,mikrofon wm61-wkładka
kajoj
 
Posty: 1942
Dołączył(a): 2008-12-15, 00:24
Lokalizacja: kętrzyn,toruń
Podziękował : 1
Podziękowań: 44

Postprzez Marek » 2009-02-17, 17:30

Z anteną bazową pracuje dobrze, słyszałem modulację z tego radia nie raz.
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez kajoj » 2009-02-18, 20:25

a jak z anteną mobilową??
było;alan 48+,78,onwa mk3-2,s9,at1000,sirio s9,mlka 145,as100,kl203 wzmacniacz,baofeng vr-5,cobra 25ltd,
jest;uniden520
+densei2002+gamma2R
alan18+densei,santiago 1200
grant+mlk-a
baza;president jack+zasilacz xbox 19A
+massen 5/8 +747wzma mocy midland,mikrofon wm61-wkładka
kajoj
 
Posty: 1942
Dołączył(a): 2008-12-15, 00:24
Lokalizacja: kętrzyn,toruń
Podziękował : 1
Podziękowań: 44

Postprzez Łysybiker » 2009-08-26, 20:06

JanC napisał(a):Z anteną bazową pracuje dobrze, słyszałem modulację z tego radia nie raz.
dobrze jest montować do bazy to radyjko?? podobno odbiór jest strasznie zniekształcony
BAZA
POZDRAWIAM ŁYSYBIKER
Łysybiker
 
Posty: 30
Dołączył(a): 2009-06-17, 12:41
Lokalizacja: Łagiewniki
Podziękował : 5
Podziękowań: 0

Postprzez pegas » 2009-12-02, 21:03

mam takie radyjko ogólnie ok trochę trzeba pogrzebać przy Squelchu
pegas
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2009-12-02, 20:49
Lokalizacja: gdynia
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Marek » 2009-12-03, 09:15

Łysybiker napisał(a):
JanC napisał(a):Z anteną bazową pracuje dobrze, słyszałem modulację z tego radia nie raz.
dobrze jest montować do bazy to radyjko?? podobno odbiór jest strasznie zniekształcony


Zamontuj to sie przekonasz czy "podobno"
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez gibol1412 » 2010-06-23, 16:12

Radio również na czarnej liście UKE :-?
73!
Jarek Choszczno
161NT043
SQ1PRC


Moje filmy
gibol1412
Avatar użytkownika
 
Posty: 157
Dołączył(a): 2010-03-31, 16:43
Lokalizacja: Choszczno
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez magnumMX » 2010-06-28, 18:12

Czy ten adapter się nada to tego cb?
Oto link: :http://allegro.pl/item1090045415_adapter_przejsciowka_220v_12v_cb_radio.html
magnumMX
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2010-06-28, 17:49
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez LOHEN » 2010-06-28, 20:51

Gdyby takie przejściówki nadawały się do CB radia nikt nie kupowałby zasilaczy.
LOHEN
Avatar użytkownika
 
Posty: 1970
Dołączył(a): 2009-11-21, 16:55
Lokalizacja: DX London
Podziękował : 65
Podziękowań: 38

Postprzez magnumMX » 2010-06-28, 21:54

To co mi doradzisz lohen?
magnumMX
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2010-06-28, 17:49
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez LOHEN » 2010-06-28, 22:50

Pobór prądu przy nadawaniu: mniej niż 1.5A przy 13.8V


Do takiego Magnuma wystarczy zwykły zasilacz 2,5A/3,5A. Zapas musi być gdyby coś "nie poszło".
LOHEN
Avatar użytkownika
 
Posty: 1970
Dołączył(a): 2009-11-21, 16:55
Lokalizacja: DX London
Podziękował : 65
Podziękowań: 38

Postprzez magnumMX » 2010-06-29, 10:40

A podasz jakiś link na allegro albo w innym sklepie gdzie można to kupić?(mówie o zasilaczu)
magnumMX
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2010-06-28, 17:49
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez maroosz » 2010-06-29, 11:07

magnumMX, kup sobie zasilacz od xboxa, dasz 40 zł.
A nie sieje i daje ok 14 A
Obrazek
maroosz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2264
Dołączył(a): 2008-12-27, 20:38
Lokalizacja: Kielce CK
Podziękował : 49
Podziękowań: 51

Postprzez maroosz » 2010-06-29, 11:08

http://allegro.pl/item1094201748_orygin ... w_bcm.html

tu masz opis Pawłą Opole:
http://www.cb-forum.pl/viewtopic.php?t=9082&start=0

mnie namówił i jestem zadowolony, ciągnie super stara 3900 + hercmiarkę elegancko (bez przerabiania na 13,8), jak policytujesz to idzie naprawdę tanio kupić... jeden wyrwałem za 19 zł ;)
teraz czaję się na jakąś podobną okazję na drugi ;)
Obrazek
maroosz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2264
Dołączył(a): 2008-12-27, 20:38
Lokalizacja: Kielce CK
Podziękował : 49
Podziękowań: 51

Następna strona

Powrót do Magnum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości