• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

RANGER RCI-2950/2970

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez m201 » 2015-12-24, 16:39

ja........ masz na zdjęciach i filmiku 2950 starego, nie DX w trybie kanałowym oraz cytowane przeze mnie przeznaczenie zworek ze strony http://www.geocities.ws/kf6foz/RCI2950.html
wyraźnie pisze non DX

TAk samo każdego non DX da się rozblokować 26-32MHz, bez przeszczepiania czegokolwiek

Nie wspominając o tym, że nie teoryzuję, mam dwie sztuki nie dx,a na 2ch różnych płytkach procesora i w obu mogę wejść w tryb kanałowy.

Czego ty nie ogarniasz ? Zacięło ci się coś, czy nie wiesz , jak wyjść z sytuacji ?
Ostatnio edytowano 2015-12-24, 20:20 przez cassiopeia, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Bez wulgaryzmow!!!
m201
 
Posty: 431
Dołączył(a): 2013-09-14, 10:51
Podziękował : 3
Podziękowań: 33

Re: RANGER RCI-2950/2970

Postprzez Almighty » 2015-12-25, 10:34

BigMonster napisał(a):Bede bral wersje DX od Konektora.


Będzie Pan zadowolony ! :mrgreen:

PS Weź od razu do niego mikrofon RF Limited CR577 i niech przed wysyłka sprawdzą czy radio stoi w częstotliwości.

pzdr.
Slavonic Beam / Slavonic Dipole / V-Slavonic 225 / Magic Stick

http://www.szczecin-radio.pl
Almighty
Avatar użytkownika
 
Posty: 1388
Dołączył(a): 2013-11-02, 19:19
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 6
Podziękowań: 46
Znak/ranga: Szczecin Radio

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez HOŁDYS » 2015-12-25, 19:39

Może tak, a może nie wiem tyle że mojego 2970 jak i kolegi 2970n2 nie udało się rozblokować na 11m bez
http://www.ebay.com/itm/RANGER-RF-FREQUENCY-EXPANSION-MODULE-BOARD-E-CHIP-for-RCI-2950-2970-DX-SERIES-/151897675355?hash=item235dce965b

co do wyświetlania kanałów w zamian za hz - wszystko już napisałeś i tego nie negowałem da się ale są w 5.

Mój pierwszy rci 2950 który mam do dziś pracuje od 24.000.000 do 32.000.000, po przełożeniu zwory zostaje tylko 10 i 12m nie ma innych możliwych kombinacji

Co do tego czy każdego non DX da się rozblokować 26-32MHz, bez przeszczepiania czegokolwiek - NIE ZGADZAM SIĘ i mam do tego prawo, nie umniejszając twojej wiedzy.

Nie wypowiadam się więcej w tym temacie, RANGER jako radio gorąco polecam oczywiście za rozsądne pieniądze.
audiatur et altera pars

MÓJ MONTAŻ
http://www.cb-forum.pl/topics148/ranger ... t13485.htm
HOŁDYS
Avatar użytkownika
 
Posty: 664
Dołączył(a): 2011-08-08, 23:49
Lokalizacja: KO00GF
Podziękował : 2
Podziękowań: 28

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez BigMonster » 2015-12-25, 22:45

Panowie jak wyglada w radiu rci 2950DX3 http://konektor5000.pl/index.php?p202,m ... ci-2950dx3
sprawa wyswietlania kanalow? czy fabrycznie jest taka mozliwosc czy trzeba cos kombinowac? I czy da sie to jakos przestroic zeby bylo po polsku czy nie? Czy da sie cos w tym radiu poprzestawiac zworkami czy tylko te kanaly? Metlik z tego wyszedl troche...
Whenever there is any doubt, there is no doubt.
JFK II V2 + Densei 2002 + ESP-20 + KL 203P + Santiago 1200
AnyTone 5555N + Dell 18A + Uniden ESP-12 + Dipol 1/2
BigMonster
Avatar użytkownika
 
Posty: 901
Dołączył(a): 2010-12-06, 16:04
Lokalizacja: UK-Cheshire/PL-Lubelskie
Podziękował : 28
Podziękowań: 34

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez HOŁDYS » 2015-12-25, 23:48

Kanały są wyświetlane jak pisał m201, ale w 5 niestety nie ma możliwości by były w 0, chyba ze udało by się procka przeprogramować w co wątpię. Pozostaje nauczyć się częstotliwości co po paru dniach obsługi radia samo wejdzie Ci do głowy.

Mętlik? nie, wymiana zdań.
Konektor sprzeda radio gotowe do pracy nic nie będziesz musiał przestawiać.
audiatur et altera pars

MÓJ MONTAŻ
http://www.cb-forum.pl/topics148/ranger ... t13485.htm
HOŁDYS
Avatar użytkownika
 
Posty: 664
Dołączył(a): 2011-08-08, 23:49
Lokalizacja: KO00GF
Podziękował : 2
Podziękowań: 28

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez BigMonster » 2015-12-26, 04:51

Dziekuje slicznie.
Whenever there is any doubt, there is no doubt.
JFK II V2 + Densei 2002 + ESP-20 + KL 203P + Santiago 1200
AnyTone 5555N + Dell 18A + Uniden ESP-12 + Dipol 1/2
BigMonster
Avatar użytkownika
 
Posty: 901
Dołączył(a): 2010-12-06, 16:04
Lokalizacja: UK-Cheshire/PL-Lubelskie
Podziękował : 28
Podziękowań: 34

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez mklos » 2015-12-27, 18:43

Potwierdzam w sprawie kanałów. Przekopałem "cały internet" i o jeden serwer dalej. Radio w trybie kanałowym chodzi w piątkach i koniec. Nie da się tego przestawić.
161 BD 782
Mobil: RCI-2950DX + Sirio Turbo 2000
Baza: AT-6666 + Sirio Turbo 5000
mklos
Avatar użytkownika
 
Posty: 85
Dołączył(a): 2015-11-22, 12:56
Podziękował : 1
Podziękowań: 2
Znak/ranga: 161BD782

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez ROMAN06 » 2017-06-06, 20:24

To ja odkopie temat , jest ktos kto byl w posiadaniu RCI-2970DX i jakie odczucia ma na temat tego radia?
NAUCZYLIŚMY SIĘ LATAĆ JAK PTAKI PŁYWAĆ JAK RYBY ALE NIE POTRAFIMY ŻYĆ JAK BRACIA
ROMAN06
Avatar użytkownika
 
Posty: 947
Dołączył(a): 2011-04-05, 17:40
Lokalizacja: HARASIUKI IO92VN
Podziękował : 13
Podziękowań: 35
Znak/ranga: 26GP013

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez kiki » 2017-09-10, 07:25

Kup potestuj ocen...jak napisze zanalan 109 to szczyt techniki to uwierzysz i kupisz??? To co sie komus podoba nienkoniecznie musi tobie...
kiki
Avatar użytkownika
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2015-10-17, 09:43
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez marekb » 2017-09-10, 10:06

A nie lepiej 2950+zetagi 550 czy kl405.
marekb
 
Posty: 827
Dołączył(a): 2016-01-13, 21:30
Podziękował : 14
Podziękowań: 15

RANGER RCI-2950/2970

Postprzez kubaopp » 2017-09-16, 19:03

------.------
|---|--|
|-[]---|--------|
Cq Cq Cq DX......QRP Station 2kW
Obrazek
kubaopp
Avatar użytkownika
 
Posty: 4901
Dołączył(a): 2012-04-02, 17:14
Lokalizacja: LN32DW Benoy-Vedeno
Podziękował : 90
Podziękowań: 59

Poprzednia strona

Powrót do RCI / Ranger

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość