• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 18:24

Witam. Mam problem gdy przycisnę przycisk na gruszce tonie wyświetlają mi się te diody i nic nie słychać "innych" tylko jak przycisnę to taki dziwny pisk i nic więcej. Proszę o pomoc bardzo pilne potrzebne na już.
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Caps » 2014-06-18, 18:44

Zielony, bez warsztata sie nie obejdzie ...
Caps
 

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 18:46

o cholera to mnie pocieszyłeś :-(
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Caps » 2014-06-18, 18:48

Poprawnie antena podlaczona? Dla mbie doktor wita.
Caps
 

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 18:50

tak dobrze jakieś 2 dni temu wszystko oki tylko jedna rzecz mnie zastanawia może tydzień temu gdy włączyłem radio nic nie było słychać ale jak wcisnąłem przycisk na gruszce i puściłem było ok
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Caps » 2014-06-18, 18:53

Moze mikrofon przewodu daly d.py. Poszukaj.
Caps
 

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Lopez » 2014-06-18, 18:54

Najpierw sprawdź sprawność mikrofonu. Jak oryginał, to tam z czasem kabel się kruszył, tuż przy mikrofonie, lub wtyku. Trzeba coś wykluczyć, żeby zabrać się za stawianie innych tez. TX to w ogóle się świeci, a pozostałe diody nie? Czy nic się nie zaświeca podczas wciśnięcia PTT?
Baza- Icom IC760 - Kenwood TS-870 - Futura 5/8 -Delta Loop 3ELE - Delta w/g SP7LA - KG-UV950P - D-Original X-200
Mobil- Icom IC706 - President Pennsylvania
Lopez
Avatar użytkownika
 
Posty: 311
Dołączył(a): 2014-01-03, 17:30
Lokalizacja: Jasło/Skawina
Podziękował : 19
Podziękowań: 15

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 18:54

zaraz sprawdzę czy mikrofon się nie popsuł.
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 18:55

Lopez napisał(a):TX to w ogóle się świeci, a pozostałe diody nie? Czy nic się nie zaświeca podczas wciśnięcia PTT?
TX świeci ale reszta już nie.
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Lopez » 2014-06-18, 18:58

Nie zostało odwrotnie podłączone, lub jakiegoś zwarcia nie było? Zaciąga tu takim zjawiskiem, no ale ciężko wróżyć na odległość.
Baza- Icom IC760 - Kenwood TS-870 - Futura 5/8 -Delta Loop 3ELE - Delta w/g SP7LA - KG-UV950P - D-Original X-200
Mobil- Icom IC706 - President Pennsylvania
Lopez
Avatar użytkownika
 
Posty: 311
Dołączył(a): 2014-01-03, 17:30
Lokalizacja: Jasło/Skawina
Podziękował : 19
Podziękowań: 15

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Caps » 2014-06-18, 19:01

Trza do kogos dac, zeby mozna bylo na zywo postawic diagnoze.
Caps
 

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 19:35

Wiem że wam to nic nie da ale chciasz proszę zerknąć
ObrazekObrazek
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Lopez » 2014-06-18, 19:47

Gdzie takiego majstra od wzmocnień wykopałeś ? :rofl:
Baza- Icom IC760 - Kenwood TS-870 - Futura 5/8 -Delta Loop 3ELE - Delta w/g SP7LA - KG-UV950P - D-Original X-200
Mobil- Icom IC706 - President Pennsylvania
Lopez
Avatar użytkownika
 
Posty: 311
Dołączył(a): 2014-01-03, 17:30
Lokalizacja: Jasło/Skawina
Podziękował : 19
Podziękowań: 15

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Zielony » 2014-06-18, 19:50

Lopez, takie kupiłem.
Zielony
Avatar użytkownika
 
Posty: 129
Dołączył(a): 2013-04-04, 12:48
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował : 13
Podziękowań: 2

onwa mk1 brak diod wskaźnika i pszyczy przy nadawaniu

Postprzez Lopez » 2014-06-18, 19:58

Kupiłeś takie zepsute, czy padło u Ciebie? Może inaczej. Wyciąg mikrofon z radia, włącz je i zobacz czy na skali jest jakaś reakcja, w odbieranych sygnałach. Jak się wykluczy mikrofon, trzeba będzie w środku radia szukać.
Baza- Icom IC760 - Kenwood TS-870 - Futura 5/8 -Delta Loop 3ELE - Delta w/g SP7LA - KG-UV950P - D-Original X-200
Mobil- Icom IC706 - President Pennsylvania
Lopez
Avatar użytkownika
 
Posty: 311
Dołączył(a): 2014-01-03, 17:30
Lokalizacja: Jasło/Skawina
Podziękował : 19
Podziękowań: 15

Następna strona

Powrót do Onwa

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości