• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Yosan 120

Postprzez olo_r » 2013-02-24, 21:33

Reasumując - ile to raydjko po robocie kosztuje 370 PLN??
Mobil: GENERAL ELECTRIC 3-5804C+Sirio CB MINI-MAG 27
http://www.cbmuseum.nl/General_Electric.htm

Baza: YAESU FT-857 + wire na dwóch wędkach + unun 9:1 + ATU
olo_r
Avatar użytkownika
 
Posty: 4214
Dołączył(a): 2012-12-16, 23:05
Lokalizacja: KO02LF
Podziękował : 18
Podziękowań: 84

Postprzez Halandilas » 2013-02-24, 21:33

300 - przez forum
Halandilas
Avatar użytkownika
 
Posty: 95
Dołączył(a): 2012-12-29, 22:51
Lokalizacja: Sopot
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez olo_r » 2013-02-24, 21:35

To jeszcze do przełknięcia ale brakuje zalockowania 19 CH pod 9 CH - to by było miodzio.

No i czułość na 0,4 np. w AM ale to nie w tej kasie pewno.
Mobil: GENERAL ELECTRIC 3-5804C+Sirio CB MINI-MAG 27
http://www.cbmuseum.nl/General_Electric.htm

Baza: YAESU FT-857 + wire na dwóch wędkach + unun 9:1 + ATU
olo_r
Avatar użytkownika
 
Posty: 4214
Dołączył(a): 2012-12-16, 23:05
Lokalizacja: KO02LF
Podziękował : 18
Podziękowań: 84

Postprzez jmaniek » 2013-02-24, 21:42

Nie można mieć wszystkiego :mrgreen: W tej cenie trudno o coś lepszego, nowego.
jmaniek
Avatar użytkownika
 
Posty: 1307
Dołączył(a): 2011-04-23, 09:00
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 0
Podziękowań: 51

Postprzez olo_r » 2013-02-24, 21:50

Tu bym się bez zaparcia zgodził. Jestem jednak dociekliwy i lubię wiedzieć za co płacę. Ciekawi mnie fakt, czemu nie poddawane sa Tuningowi inne radia z oferty - np. President Teddy. ?? Skoro tyle się na nie narzeka, to może jest szansa na poprawę parametrów do stanu, w którym radyjko to okaze się bezobsługowym nie-szumidłem. ??
Mobil: GENERAL ELECTRIC 3-5804C+Sirio CB MINI-MAG 27
http://www.cbmuseum.nl/General_Electric.htm

Baza: YAESU FT-857 + wire na dwóch wędkach + unun 9:1 + ATU
olo_r
Avatar użytkownika
 
Posty: 4214
Dołączył(a): 2012-12-16, 23:05
Lokalizacja: KO02LF
Podziękował : 18
Podziękowań: 84

Postprzez mk77 » 2013-02-25, 10:48

Podjechałem dzisiaj po drodze do lokalnego punktu CB w Opolu.
I gość polecił mi mtech legend II (359zł) jako super radio w tej cenie.
Stwierdził że Yosan pro 120 (mógł by go mieć za około 300zł) nie ma homologacji, poza tym polecany przez niego legend II będzie i niebo lepszy niż yosan 120.
Nie jestem fachowcem jeśli chodzi o CB i dużo można mi wmówić, dlatego chcę jeszcze was zapytać o zdanie.
mk77
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2010-03-01, 19:28
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez jmaniek » 2013-02-25, 10:56

mk77 napisał(a):Podjechałem dzisiaj po drodze do lokalnego punktu CB w Opolu.
I gość polecił mi mtech legend II (359zł) jako super radio w tej cenie.
Stwierdził że Yosan pro 120 (mógł by go mieć za około 300zł) nie ma homologacji, poza tym polecany przez niego legend II będzie i niebo lepszy niż yosan 120.
Nie jestem fachowcem jeśli chodzi o CB i dużo można mi wmówić, dlatego chcę jeszcze was zapytać o zdanie.


Zwyczajny oszust :!: Nie daj się oszukać i nie jedź tam więcej. Stek kłamstw - Yosan ma homologację, działa o niebo lepiej od Legend II. I co to za cena ? Co najmniej 1/3 zawyżona. Cena MT Legend II na forum 230zł.
jmaniek
Avatar użytkownika
 
Posty: 1307
Dołączył(a): 2011-04-23, 09:00
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 0
Podziękowań: 51

Postprzez Francuz » 2013-02-25, 11:11

mk77 napisał(a):Stwierdził że Yosan pro 120 (mógł by go mieć za około 300zł) nie ma homologacji

to się nadaje do zgłoszenia w UOKiK - sprzedawcy nie wolno wprowadzać konsumenta w błąd poprzez świadczenie nieprawdy bo gdyby to miała być prawda to z kolei mamy deklarację gotowości sprzedaży sprzętu nie posiadającego homologacji;
takich ... tu każdy wpisze co sobie pomyśli :mrgreen: ... trzeba tępić bo wielu innych oszukają - rozważ sprawę zgłoszenia problemu w UOKiK
Francuz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2943
Dołączył(a): 2007-11-29, 15:23
Lokalizacja: Sosnowiec
Podziękował : 24
Podziękowań: 28

Postprzez sebek131 » 2013-03-12, 12:55

Chciałem zamówić Yosana 120 pro przez allegro. Dostałem maila od sprzedajacego ,że radia są nie dostepne

"Niestety ale dostaliśmy informacje od importera Że radia
Yosan PRO 110
Yosan PRO 120
Straciły homologacje i importer musi je poprawić aby na nowo można było je sprzedawać z ważnymi dokumentami dopuszczającymi do używania na terenie Polski ."

Co o tym myslicie?

Edit: info z innego źródła, homolgoacje podobno straciło tylko PRO 110 ??
sebek131
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2013-03-03, 11:59
Lokalizacja: Siedlce
Podziękował : 5
Podziękowań: 0

Postprzez jmaniek » 2013-03-12, 16:56

jmaniek
Avatar użytkownika
 
Posty: 1307
Dołączył(a): 2011-04-23, 09:00
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 0
Podziękowań: 51

Postprzez korni » 2013-03-16, 19:45

Czy ktoś ma tego yosanka zamontowanego między fotelem a słupkiem B lub nad pedałami ;) Jest ono z stamtąd słyszalne? Na chwilę obecną jeździ pod podłokietnikiem i przy ustawieniu na 2/3 głośności jest wyraźne.
korni
 
Posty: 45
Dołączył(a): 2013-01-21, 11:15
Lokalizacja: Podkarpacie
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Olo. » 2013-03-16, 19:48

A to głośników zewnętrznych nie ma..?
Olo.
 

Postprzez korni » 2013-03-16, 19:56

Są ale nie ma miejsca gdzie je upchnąć aby nie rzucały się w oczy złodziejom ;)
korni
 
Posty: 45
Dołączył(a): 2013-01-21, 11:15
Lokalizacja: Podkarpacie
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez sabur » 2013-03-18, 13:43

Jakiś czas temu pisałem o problemach o zakluceniach jakie zbierał yosan w mojej almerze. Dziś za pomocą kabli od "pozyczania" prądu, doprowadziłem zasilanie z aku.

Efekt? Zakluceniach od czegoś z silnika znikly. Zostały tylko bardzo delikatne od nawiewu. Myślę, że przy podłączeniu normalnym kablem z ekranami w miejscu połączenia z radiem uda się wyeliminować resztki syfu.

Pomimo dość małej anteny jaka jest pirat dość często korzystam z rf-geina. Pisk nakladajacych się sygnałów jest strasznie denerwujący. Jak będę miał możliwość musze sprawdzić jak jeździ się z 1.5m antena ale wówczas jakoś nie widzę zadowolenia w mojej okolicy w przypadku korzystania z radia bez RF-G.
Było: Intek 120, Yosan pro 120 tuning x2, Team t6m, President: Valery, Herbert, Johnny III...obecnie Yanosik ;)
sabur
 
Posty: 162
Dołączył(a): 2009-05-18, 10:25
Lokalizacja: Łańcut/Kraków
Podziękował : 4
Podziękowań: 0

Postprzez edek1977 » 2013-03-18, 15:04

yosan 120 jest stworzony do anteny 1,5 m, działa genialnie - ustawisz SQ na granicy szumów, zjedziesz trochę rf-gain i będziesz miał zasięg kilku kilometrów czystych i wyraźnych komunikatów. U mnie taki zestaw hula aż miło, oczywiście radio po tuningu.
edek1977
 
Posty: 499
Dołączył(a): 2013-01-28, 11:34
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 3
Podziękowań: 21

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Yosan

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości