Strona 2 z 2

Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 20:20
przez Mati43
Tu i Tu, szczerze powiem że odkąd mam radio jakieś 2 mies to nie sprawdzałem aż tak bo nie siedziałem długo przy radiu. Zawsze było wł posłuchanie i jak cisza to wył. Teraz zacząłem sprawdzać. 25min temu napisałem post że 10W wysterowania daje 11W teraz po 25min wysterowanie w AM oczywiście 5W moc wychodzi jakieś 3W ale podczas modulowania idzie do 8W. Przy 10W CAR jest 6W nośnej podczas modulowania 11W Czyli spadło znowu. TEraz już będzie stać. Zastanawia mnie to. SSB i FM nie ma takiego czegoś.

Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 21:56
przez SP9
A kwestia zasilenia radia ? Czym go karmisz. Zasilacz powinien mieć zapas - w/g mnie 50 % w stosunku do tego co radio bierze w maxie.

Re: Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 22:00
przez Mati43
Zasilacz 34a przy 13.8v.fm i ssb ok. Pelna moc 100w idzie. Am tylko tak.

Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 22:07
przez januwojt
Daj luz , to specyficzna modulacja . Dogadasz sie jak będziesz musiał . Przestań się tym przejmować , a problem zniknie . Zachowujesz sie jak aptekarz ...... Jak chcesz idealny AM to sobie kup dłubniętego cymbała i będziesz miał to co chcesz .....
https://www.youtube.com/watch?v=EERRfEOlOgs
https://www.youtube.com/watch?v=9tyTm9N8wRA

Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 22:14
przez kubaopp
januwojt napisał(a):Kuba wyluzuj , nie miałeś radia , nie wiesz o co chodzi

Akurat Jeśli chodzi o ALC to nie ma znaczenia czy to Yaesu czy Kenwood czy co jescze innego

Re: Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 22:34
przez januwojt
kubaopp napisał(a):
januwojt napisał(a):Kuba wyluzuj , nie miałeś radia , nie wiesz o co chodzi

Akurat Jeśli chodzi o ALC to nie ma znaczenia czy to Yaesu czy Kenwood czy co jescze innego

W SSB ok , ale nie w AM :P

Re: Yaesu FTDX1200 zagwozdka.

PostNapisane: 2018-02-23, 22:38
przez Mati43
Wiem że to szukanie problemu na sile :) Chcialem tylko się upewnić. :musik: