• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Super Star Lord

Postprzez Pawel2113 » 2013-03-17, 14:11

olo_Ringelbluma napisał(a):Przeczytałeś jmaniek mój komentarz?? :-)
PS. czy w tym materiale na YT nie było tak, że najpierw leci Lord seryjny a potem po warsztacie????


najpierw jest po modach, a później seryjny - nie słyszysz różnicy ???
Mobil 1: U68XL + FD2020 + Sirio T2000
Baza: Superstar 360FM + Densei EC2002 + Antron A99

Sprzedam: Cobra 21LTD, Alan 18, anteny. Info na PW ;-)
Pawel2113
Avatar użytkownika
 
Posty: 2444
Dołączył(a): 2012-02-15, 05:56
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 6
Podziękowań: 89

Postprzez olo_r » 2013-03-17, 14:26

OK najpierw MOD potem SERIA tak od 5:20 - massaaaaaaaaakra.
Mobil: GENERAL ELECTRIC 3-5804C+Sirio CB MINI-MAG 27
http://www.cbmuseum.nl/General_Electric.htm

Baza: YAESU FT-857 + wire na dwóch wędkach + unun 9:1 + ATU
olo_r
Avatar użytkownika
 
Posty: 4214
Dołączył(a): 2012-12-16, 23:05
Lokalizacja: KO02LF
Podziękował : 18
Podziękowań: 84

Postprzez jmaniek » 2013-03-17, 15:20

olo_Ringelbluma napisał(a):Powiem szczerze - Taylor III, którego miałem, to przy tym bajka. Tak na oko, to T III seryjny działa prawie tak jak Lord po robocie Przemka.


Jak się tak pisze, to potem trzeba prostować.
jmaniek
Avatar użytkownika
 
Posty: 1307
Dołączył(a): 2011-04-23, 09:00
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 0
Podziękowań: 51

Postprzez olo_r » 2013-03-17, 15:23

No bywa i tak, do nieomylnych nie należę.
Mobil: GENERAL ELECTRIC 3-5804C+Sirio CB MINI-MAG 27
http://www.cbmuseum.nl/General_Electric.htm

Baza: YAESU FT-857 + wire na dwóch wędkach + unun 9:1 + ATU
olo_r
Avatar użytkownika
 
Posty: 4214
Dołączył(a): 2012-12-16, 23:05
Lokalizacja: KO02LF
Podziękował : 18
Podziękowań: 84

Postprzez jmaniek » 2013-03-17, 15:24

olo_Ringelbluma napisał(a):No bywa i tak, do nieomylnych nie należę.


;-)
jmaniek
Avatar użytkownika
 
Posty: 1307
Dołączył(a): 2011-04-23, 09:00
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 0
Podziękowań: 51

Postprzez kubaopp » 2013-03-17, 16:56

jak skradziono mi Valerego to przeleciało mi to radio w głowie przez chwile ! i dobrze że przez chwile :mrgreen: :mrgreen: po modach daje rade ale oryginał to o kant h.... rozwalić :mrgreen:
------.------
|---|--|
|-[]---|--------|
Cq Cq Cq DX......QRP Station 2kW
Obrazek
kubaopp
Avatar użytkownika
 
Posty: 4907
Dołączył(a): 2012-04-02, 17:14
Lokalizacja: LN32DW Benoy-Vedeno
Podziękował : 90
Podziękowań: 59

Postprzez demogorgon » 2013-03-23, 00:11

A ile orientacyjnie kosztuje taki sprzęt już po przeróbce?
Było: Alan 109 + Hustler IC-100
UNIDEN 68XL tuning KONEKTOR + Sirio Omega 27

Jest: Herbert I + Sirio Omega 27
demogorgon
 
Posty: 49
Dołączył(a): 2012-07-03, 22:05
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Pawel2113 » 2013-03-23, 05:56

demogorgon napisał(a):A ile orientacyjnie kosztuje taki sprzęt już po przeróbce?


Pisz do Przemka - nie wiem czy ma w ofercie, ale pewnie coś mu się uda zdobyć ;-)
Mobil 1: U68XL + FD2020 + Sirio T2000
Baza: Superstar 360FM + Densei EC2002 + Antron A99

Sprzedam: Cobra 21LTD, Alan 18, anteny. Info na PW ;-)
Pawel2113
Avatar użytkownika
 
Posty: 2444
Dołączył(a): 2012-02-15, 05:56
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 6
Podziękowań: 89

Postprzez KiMCIO » 2013-03-23, 17:23

Fakt...sympatycznie to działa jak na niski budżet. A teraz jaka cena po modach ? :-D
Pomagam w zakupach w Chinach.

http://ali.pub/e5dqi

Gwarantuje dobre ceny :-) Dla Kolorowych specjalne oferty!
KiMCIO
Avatar użytkownika
 
Posty: 2442
Dołączył(a): 2008-06-04, 19:22
Lokalizacja: Myślibórz
Podziękował : 3
Podziękowań: 38

Postprzez Hasan-Łódź » 2013-03-23, 20:49

Coś się wymyśli ;-) Pisać na PW.
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

montaż 3er
montaż X6
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6692
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 308
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Postprzez cezarus.b » 2013-03-27, 22:31

Pozwolę wtrącić dwa słowa na temat Super Star Lord II.
Jeśli, ktoś szuka dobrego, niedrogiego radia, na 19, którego nie trzeba modyfikować zaraz po zakupie to z czystym sumieniem można je polecić. Jest o niebo lepszy (odbiór, działanie ASQ, działanie samego SQ) niż Atena, Ermes Pro, Harry III ASC, Uniden 520, Wilson ASC, oczywiście mowa o radiach bez modyfikacji. To radia, które przetestowałem w dzielnicy Wawer 27 marca na antenie Sirio Turbo 1000 mag na dachu (swr 1,2). Wszystkie radia, oprócz Wilsona ASC były fabrycznie nowe, wyjęte z pudełka. Test dotyczył głównie odsłuchu, działania SQ. Jeśli znajdzie się chętny na test nadawania, służę radiem.
cezarus.b
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2013-03-27, 22:20
Lokalizacja: Sulejówek
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Hasan-Łódź » 2013-03-28, 00:00

Zupełnie się nie zgadzam. ASS to porażka, modulacja jest cicha i z kubła fabrycznie.
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

montaż 3er
montaż X6
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6692
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 308
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Postprzez cezarus.b » 2013-03-28, 07:30

Ale napisałem przecież, że nadawania nie mogłem sprawdzić, dodałem tylko porównanie odsłuchu kilku modeli w danym przedziale cenowym ( no może poza Harry III ) i .....wiem co słyszę.
cezarus.b
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2013-03-27, 22:20
Lokalizacja: Sulejówek
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kubaopp » 2013-03-28, 08:14

cezarus.b napisał(a):Ale napisałem przecież, że nadawania nie mogłem sprawdzić, dodałem tylko porównanie odsłuchu kilku modeli w danym przedziale cenowym ( no może poza Harry III ) i .....wiem co słyszę.


może trafiłeś na jakiś "good" :mrgreen: egzemplarz
------.------
|---|--|
|-[]---|--------|
Cq Cq Cq DX......QRP Station 2kW
Obrazek
kubaopp
Avatar użytkownika
 
Posty: 4907
Dołączył(a): 2012-04-02, 17:14
Lokalizacja: LN32DW Benoy-Vedeno
Podziękował : 90
Podziękowań: 59

Postprzez cezarus.b » 2013-03-28, 08:33

Być może trafiła mi się dobra sztuka, a może firma która sprzedaje je na terenie Warszawy DAK modyfikuje je przed sprzedażą, napisałem do nich maila z tym pytaniem.
Tak na marginesie, LORD z filmu Konektor, czy przerobiony, czy fabryczny działa bez porównania do tego co ja trafiłem.
cezarus.b
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2013-03-27, 22:20
Lokalizacja: Sulejówek
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Super Star

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości