Strona 1 z 1

IC-736

PostNapisane: 2016-06-17, 18:33
przez sztanc
?Czy da się zmusić Icka do nadawania w paśmie jakieś modyfikacji? Nie znalazłem nic w sieci.

Re: IC-736

PostNapisane: 2016-06-17, 18:37
przez majbiker
sztanc napisał(a):?Czy da się zmusić Icka do nadawania w paśmie jakieś modyfikacji? Nie znalazłem nic w sieci.


To jest w j.polskim?

http://www.radiooperator.pl/pokaz.php?id=40

IC-736

PostNapisane: 2016-06-17, 18:58
przez SP9
w jakim pasmie chcesz go zmusić do nadawania ?

Re: IC-736

PostNapisane: 2016-06-17, 20:09
przez majbiker
Wojtek KR napisał(a):w jakim pasmie chcesz go zmusić do nadawania ?


Przecież napisał wyraźnie
sztanc napisał(a): w paśmie jakieś modyfikacji
.

IC-736

PostNapisane: 2016-06-17, 20:46
przez SP9
W paśmie jakiejś modyfikacji....Tia wszystko oczywiste .... jakiejś

IC-736

PostNapisane: 2016-06-18, 05:40
przez sztanc
Coś pochlastało tekst przy korygowaniu posta, przepraszam wszystkich. Prawidłowo zredagowany winien brzmieć "Czy da się zmusić Icka do nadawania w paśmie 11 m, ewentualnie po jakiejś jakieś modyfikacji? Nie znalazłem nic w sieci."

IC-736

PostNapisane: 2016-06-18, 09:34
przez kochar
http://www.vss.pl/mods.dk/mods.php3-radio=icom&model=ic-736&selectid=256.htm
Z angielskiego jestem kiepski ale chyba wystarczy wyciąć diodę D15.

IC-736

PostNapisane: 2016-06-18, 09:56
przez SP9
oj tam, od czego masz wujka Google ?
.
.
.
https://translate.google.com/translate? ... t=&act=url

to raczej nie od tego ;-) ALC - automatyczna regulacja mocy
tu masz prawie wszystkie modyfikacje do radi Icom-a
http://hamradio.online.ru/ftp3/All_ICOM ... E_file.pdf

Możliwe że się nie da w nim odblokować 11m - w sumie to nie CB

Re: IC-736

PostNapisane: 2016-06-18, 17:48
przez majbiker
Wojtek KR napisał(a):Możliwe że się nie da w nim odblokować 11m - w sumie to nie CB



To podpowiecie chłopu co za radio ma kupić w tym przedziale cenowym żeby 11metrów fajnie śmigało!
No i żeby POWER był :hopla: .

IC-736

PostNapisane: 2016-06-18, 17:50
przez kochar
To be wide TX you mast only cut the Diode D15 on the Logic Unit - translate - Aby mieć szerokość TX trzeba tylko wyciąć D15 Dioda na urządzeniu Logic :mrgreen:

IC-736

PostNapisane: 2016-06-18, 21:04
przez SP9
Trzeba by sprawdzić....ja głowy uciąć sobie nie dam że to na 100 od tego, by potem nie było pretensji że ktoś zniszczył radio