• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Maszt 4- 6 m do komina

Wszystko co dotyczy budowy, ochrony i bezpiecznego instalowania i użytkowania masztów i instalacji antenowych.

Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez cassiopeia » 2016-03-01, 18:14

To nie gielda :stupi:

1,5-1,3-1,5 to na jakim zakresie frq?
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6042
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 179
Znak/ranga: 161CBF081

Re: Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez scoffer » 2016-03-01, 18:16

1, 20 i 40 kanał :)
Mobil: TTI 881 + Sirio Omega 27
Baza: FT-450D + 4 ele Yagi (Sirio)
scoffer
 
Posty: 370
Dołączył(a): 2015-03-03, 08:22
Podziękował : 3
Podziękowań: 3

Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez przemomezep » 2016-03-01, 19:18

Wiec maszt będzie 4m i myślę że w zupełności wystarczy.
1: Superstar 3900, SS KF VI, FD1818, Sirio GPS27 1/2,
D220P-1 12V 18A, SWR30, RM KL200p, Xbox 12V 14A.
2: Baofeng UV5R + J-Pole 2m/70cm.
3: Skaner AE355M + J-Pole 2m/70cm
Mobile. AnyTone Apollo I Road Blues + Sirio ML145
http://cbradiomojehobby.pl.tl/
http://facebook.com/CBRadioMojeHobby/
przemomezep
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2016-01-29, 11:36
Lokalizacja: Otwock
Podziękował : 3
Podziękowań: 1
Znak/ranga: Przemo Otwock

Re: Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez scoffer » 2016-03-01, 20:44

przemomezep napisał(a):Wiec maszt będzie 4m i myślę że w zupełności wystarczy.

Wystarczy..ja mam gpe-27 właśnie na 4m rurze 50mm ( ścianka 3mm) i daje radę. Jak stwierdzisz, że za mało to dołożysz w środek drugą rurę ale wtedy obowiązkowo odciągi.

Pozdr.
Mobil: TTI 881 + Sirio Omega 27
Baza: FT-450D + 4 ele Yagi (Sirio)
scoffer
 
Posty: 370
Dołączył(a): 2015-03-03, 08:22
Podziękował : 3
Podziękowań: 3

Re: Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez przemomezep » 2016-03-07, 20:27

scoffer napisał(a):
przemomezep napisał(a):Wiec maszt będzie 4m i myślę że w zupełności wystarczy.

Wystarczy..ja mam gpe-27 właśnie na 4m rurze 50mm ( ścianka 3mm) i daje radę. Jak stwierdzisz, że za mało to dołożysz w środek drugą rurę ale wtedy obowiązkowo odciągi.

Pozdr.


Czy dach masz pokryty blachą?
1: Superstar 3900, SS KF VI, FD1818, Sirio GPS27 1/2,
D220P-1 12V 18A, SWR30, RM KL200p, Xbox 12V 14A.
2: Baofeng UV5R + J-Pole 2m/70cm.
3: Skaner AE355M + J-Pole 2m/70cm
Mobile. AnyTone Apollo I Road Blues + Sirio ML145
http://cbradiomojehobby.pl.tl/
http://facebook.com/CBRadioMojeHobby/
przemomezep
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2016-01-29, 11:36
Lokalizacja: Otwock
Podziękował : 3
Podziękowań: 1
Znak/ranga: Przemo Otwock

Re: Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez scoffer » 2016-03-07, 20:45

Tak. Dach stromy w blachodachówce.
Mobil: TTI 881 + Sirio Omega 27
Baza: FT-450D + 4 ele Yagi (Sirio)
scoffer
 
Posty: 370
Dołączył(a): 2015-03-03, 08:22
Podziękował : 3
Podziękowań: 3

Maszt 4- 6 m do komina

Postprzez przemomezep » 2016-07-25, 21:26

Tak, dach pokryty blachą.
1: Superstar 3900, SS KF VI, FD1818, Sirio GPS27 1/2,
D220P-1 12V 18A, SWR30, RM KL200p, Xbox 12V 14A.
2: Baofeng UV5R + J-Pole 2m/70cm.
3: Skaner AE355M + J-Pole 2m/70cm
Mobile. AnyTone Apollo I Road Blues + Sirio ML145
http://cbradiomojehobby.pl.tl/
http://facebook.com/CBRadioMojeHobby/
przemomezep
 
Posty: 98
Dołączył(a): 2016-01-29, 11:36
Lokalizacja: Otwock
Podziękował : 3
Podziękowań: 1
Znak/ranga: Przemo Otwock

Poprzednia strona

Powrót do Maszty i Instalacje Antenowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość