• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

CB radio online - Zgierz

CB radio online - Zgierz

Postprzez noid » 2010-11-01, 14:53

Zapraszam do słuchania CB ze Zgierza pod poniższym linkiem: www.TIRcenter.eu/cbradio
Radio działa wtedy jak jestem w domu i mam włączony sprzęt (radio i laptop). Jest to dosyć nieregularne, ale sprawdzajcie, może traficie na włączony :)

Po zakupie kabla i sprawdzeniu jak to działa podam instrukcję jak coś takiego wykonać, żebyście mogli zrobić to samo w swoich bazach :)
Póki co dźwięki z radia zbiera mój laptopowy mikrofon wiec możecie usłyszeć czasem moje pisanie na klawiaturze, szczekanie psa lub inne dźwięki zewnętrzne.

Co o tym sądzicie? Może stworzymy ogólnopolską sieć takich baz-online pod szyldem cb-forum.pl?

Póki co na sprzęcie forumowym, więc jak oddam radyjko to będzie przerwa do czasu nabycia nowego (może coś się pożyczy w międzyczasie).
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Postprzez noid » 2010-11-09, 13:25

prosze do testowania jak to dziala :) link w poprzednim poscie. dziala juz na kabelku i nowej antenie forumowej.
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Postprzez tomtom » 2010-11-09, 13:54

noid, działa ale odsłuch jest czasami dosyć kiepski, może kwestia połączenia z netem
Black VC kombi
President JFK II + FD-2060 + Sirio ML145 magnes
tomtom
Avatar użytkownika
 
Posty: 647
Dołączył(a): 2009-06-17, 21:53
Lokalizacja: Łódź / JO91RT
Podziękował : 1
Podziękowań: 14

Postprzez noid » 2010-11-09, 14:03

co to znaczy kiepski? przerywa czy jak? polaczenie z netem mam raczej dobrze. moze kwestia doregulowania radia?
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Postprzez kgb14 » 2010-11-09, 15:56

u mnie działa dobrze :-D
Ostatnio edytowano 2010-11-09, 18:28 przez kgb14, łącznie edytowano 1 raz
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6261
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez jarkar » 2010-11-09, 17:59

Fajny pomysł.. I działa!

Tylko zasięg trzeba poszerzyć :-)
Było: PC78LTW + AT-71 + EC-2002
Jest: Atena po tuningu w KONEKTORze
jarkar
Avatar użytkownika
 
Posty: 241
Dołączył(a): 2010-01-28, 12:18
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez mazi607 » 2010-11-09, 18:28

Fajna sprawa takie cudo nie mam bazówki w domu, a mogę słuchać co się dzieje i to jak daleko odemnie :mrgreen:
mazi607
mazi607
 
Posty: 119
Dołączył(a): 2009-12-12, 12:50
Lokalizacja: garwolin
Podziękował : 2
Podziękowań: 0

Postprzez kgb14 » 2010-11-09, 18:34

Mam taki pomysł .... nie wiem czy jest to wykonalne technicznie ale .... chodzi mi o to , żebyś np. prowadził również rozmowy , znaczy informował na forum , ze np. za godz. będę sie starał zrobić DX ( rozumiem , że radio jest z ssb) . Ewentualnie np. - jeśli radio nie ma ssb to w dniu takim i taki o godz. takiej i takiej odbędzie sie test mików czy zasięgu z mobilem ..... a my na forum mielibyśmy poniekąd czas niemalże realny na bieżące komentowanie sprawy , czy to teztu , czy łączności DX czy wszystkiego co sobie wymyślisz.

Pewnie znaleźliby się obserwatorzy , komentatorzy ...byłoby fajnie :-D
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6261
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez noid » 2010-11-09, 19:16

pomysl fajny ale teraz kabel zbiera tylko dzwiek wyjsciowy. mojego nie..
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Postprzez domino.pl » 2010-11-09, 20:14

masz SQ zaciagnie ? czy mi rwie odsłuch... chciałbym się usłyszeć... :mrgreen:
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4108
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez noid » 2010-11-09, 20:22

mam przykrecone domino, zaraz zmienie na 34 kanal, i rozkrece. mozesz wtedy potestowac
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Postprzez domino.pl » 2010-11-09, 21:15

i fajnie... było mnie słychać ! :-D test zaliczony... Dzięki... ;-)
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4108
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez noid » 2010-11-09, 21:24

opoznienie jest kilkusekundowe, wszystko bylo gladko slychac. obadam jeszcze jak zrobic zeby slychac bylo cb a takze moje nadawanie.

poradnik napisze za ok tygodnia jak wszystko zrobic zeby smigalo i mam nadzieje takich baz online powstanie wiecej. oczywiscie pod szyldem cbf :)
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Postprzez domino.pl » 2010-11-09, 21:29

noid napisał(a):poradnik napisze za ok tygodnia jak wszystko zrobic zeby smigalo i mam nadzieje takich baz online powstanie wiecej. oczywiscie pod szyldem cbf


a masz IP zmienne czy stałe? ma to znaczenie w twoim sposobie transmisji ?
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4108
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez noid » 2010-11-09, 21:39

mam stale ale sposob w jaki nadaje wykorzystuje nie moj serwer wiec tu nie ma znaczenia:) wystarczy net i konto na np ustream.tv
nic nie instalujemy, zadnych programow czy cos. latwo i przyjemnie :)
noid
Avatar użytkownika
 
Posty: 977
Dołączył(a): 2010-03-13, 17:24
Lokalizacja: Norwich [UK]
Podziękował : 3
Podziękowań: 10

Następna strona

Powrót do Linki do nasłuchu.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości