• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Citroen C4 2011 (nowy model)

Postprzez scifo » 2013-05-15, 14:55

Anomad - jeżeli jesteś zadowolony to wspomnij choć co to za antena. Ludzie szukają takich informacji, a i ja gdybym wiedział wcześniej byłbym bogatszy o ponad stówkę.
Harry III
Turbo 1000/2000/3000 (black)
scifo
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2012-11-05, 20:22
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Anomad » 2013-05-15, 20:09

Antenę kupiłem w sieci FeuVert za ok 25 zł. Jakiś no name. Wygląda bardzo podobnie ja ta z aledrogo:

http://allegro.pl/wewnetrzna-antena-sam ... 38475.html

Odbiera poprawnie, a na pewno lepiej niż 20cm bacik w Golfie III.
Mobil: CRE 8900 + Thunderpole Orbitor HD Centre Load + Uniden ESP-12 + Densei EC-2012 tuning
Anomad
Avatar użytkownika
 
Posty: 30
Dołączył(a): 2011-07-08, 08:53
Lokalizacja: Podkowa Leśna
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez scifo » 2013-05-18, 07:35

Pociągnę temat. Zamontowałem spliter antenowy zamiast anteny Blaupunkta. Dużo poniżej oczekiwań. W mieście OK, choć ściąga mniej niż Blaupunkt. Poza miastem w zasadzie tylko Zetka i czasami stacja ojca wielebnego. Za to bez zakłóceń jak w Blaupunkcie, który potrafił trzeszczeć nawet w mieście. Nie wiem jak będzie w bardziej odludnych miejscach. Chyba został już tylko ten Phonocar polecany przez kolegów, choć na razie mi to wystarczy tym bardziej że te eksperymenty trochę mnie kosztują.
Harry III
Turbo 1000/2000/3000 (black)
scifo
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2012-11-05, 20:22
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez klekot78 » 2013-06-12, 16:15

Witam. Też mam problem z anteną wewnętrzną. Montowałem spliter,antenki wewnętrzne no name i ciągle lipa. Byłem nawet u speca od cb ,który powiedział,że taką antenkę wewnętrzną to mogę wsadzić sobie w ... .Powiedział: "mam taką porządną wewnętrzną". 1,5 godziny zabaw i nic,dalej lipa. Ale grosza nie wziął,antenkę oczywiście zabrał. Teraz myślę o uchwycie bagażnikowym do cb. A może w ten uchwyt zamontować fm? Mieszkam w Białej Podlaskiej więc nie ma tam blisko nadajników,a podobno tam gdzie są blisko to spliter daje radę.
klekot78
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2012-11-11, 17:06
Lokalizacja: Biała Podlaska
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez scifo » 2013-06-12, 17:03

Co znaczy lipa? w ogóle nic nie ściągasz? czy masz większe oczekiwania? Jaki masz spliter? Niezłym rozwiązaniem jest TwinCar z główką PL (nie do każdej anteny) lub DV.
Ja w zasadzie się pogodziłem ze spliterem. Po zmianie z Sirio 2000 na Sirio 3000 nie słyszę już delikatnych zakłóceń, które wcześniej się zdrzały. W mieście odbieram kilka stacji, poza - właściwie tylko Zetkę. Właściwie tego repertuaru i tak słuchałem zawsze. Nie dlatego że Zetka. Po prostu- w miarę mało pitolenia, sporo muzyki. Zawsze i tak mocno wyciszone ze względu na CB. Nie wiem jak będzie w innych regionach, oby nie gorzej, to mi w zupełności wystarczy. W sumie w poprzednim aucie miałem antenę FM wciśniętą między podsufitką a dachem. W mieście było OK, poza- też, ale przejeżdżając przez pewne regiony- niestety odbiór ginął. Próbowałem zgłębiać temat anten montowanych fabrycznie wewnątrz w szybie/na szybie auta. Temat jednak na razie zarzuciłem.
Harry III
Turbo 1000/2000/3000 (black)
scifo
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2012-11-05, 20:22
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez artega7 » 2013-06-12, 18:22

Też trochę czytałem na ten temat i wiele osób chwaliło spliter antenowy. Nawet Hasan polecał.
Mobil 1: President HARRY III by Konektor + Sirio Turbo 5000 + Uniden BC23A
Mobil 2: AnyTone SMART+ Sirio ML-145 Mag + Uniden ESP-12
Mobil 3: ALINCO DR-135-DX by Konektor + SIRIO T-3 27 + Uniden ESP-5
artega7
Avatar użytkownika
 
Posty: 382
Dołączył(a): 2012-08-31, 18:52
Lokalizacja: Ostrowiec Św.
Podziękował : 4
Podziękowań: 9

Postprzez Pawel2113 » 2013-06-12, 18:25

Ja mając spliter antenowy i Lemm'a AT-1200 mogę szczerze powiedzieć, że radio FM działa dużo lepiej i nie gubi stacji jak to bywało na standardowej antenie.
Nie wiem czym jest spowodowane to, że ty na dłuższej antenie ten zasięg tracisz
Mobil 1: U68XL + FD2020 + Sirio T2000
Baza: Superstar 360FM + Densei EC2002 + Antron A99

Sprzedam: Cobra 21LTD, Alan 18, anteny. Info na PW ;-)
Pawel2113
Avatar użytkownika
 
Posty: 2444
Dołączył(a): 2012-02-15, 05:56
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 6
Podziękowań: 89

Postprzez scifo » 2013-06-12, 19:14

Nie, zasięgu nie tracę. Jak piszę jest nawet lepiej na dłuższej. Tyle, że jak aktualizuję listę stacji w radiu FM to wyświetla jedną, dwie dostępne. I te odbieram już bez problemów, nie gubię ich. Natomiast jeżeli wybieram kiedyś zaprogramowane stacje pod przyciskami od 1 do 6 w radiu to w mieście je dobrze odbieram, poza miastem jedne lepiej- inne źle, lub wcale. W zasadzie mi to wystarcza, byle nie było gorzej jak w Polskę pojadę.
Może ktoś wie do czego jest podłączona szara wtyczka? Biała i niebieska(GPS) były podłączone do anteny FM. Sprawdzałem rozpiski wtyczek FAKRA, niestety "wolne" tłumaczenie mi nic nie mówi.
Harry III
Turbo 1000/2000/3000 (black)
scifo
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2012-11-05, 20:22
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez klekot78 » 2013-06-13, 18:21

"Lipa" znaczy,że kiepsko.Szumy,gubienie stacji,bardzo kiepski odbiór a czasami nawet brak odbioru. Spliter RM MIX 27 antena Sirio Turbo 1000 w dachu. Jak dla mnie odbiór ze splitera i anten wewnętrznych bardzo podobny,czyli pozostawiający bardzo wiele do życzenia.
klekot78
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2012-11-11, 17:06
Lokalizacja: Biała Podlaska
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez scifo » 2013-06-13, 18:33

Ciekawe jak by było z dłuższą anteną.
Harry III
Turbo 1000/2000/3000 (black)
scifo
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2012-11-05, 20:22
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez AntekPabianice » 2013-06-13, 18:44

A może czegoś brakuje w instalacji na fm od strony radia i to sobie nie radzi z odbiorem stacji?
W Skodzie przy fabrycznej antenie i niefabrycznym radiu potrzebny jest separator antenowy. Z anteną fabryczną jest zintegrowany wzmacniacz antenowy, radio fabryczne podaje napięcie do wzmacniacza po kablu antenowym. Tradycyjne radia takiego napięcia nie podają, stąd potrzebny jest taki wynalazek.
Kiedyś taki separator mi się rozleciał i też radio odbierało tylko silne sygnały.
Może u Ciebie też jest jakiś "kruczek".
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6399
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 17
Podziękowań: 221
Znak/ranga: 161CBF131

Poprzednia strona

Powrót do Citroen

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości