• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Moja mała :)

Moja mała :)

Postprzez Heimdall » 2009-06-20, 15:34

No to kilka fotek z mojej pierwszej poważniejszej instalacji, radio narazie podpięte pod zapalniczkę.

Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek
Była Honda Civic, a w nim TTI 880 i SIRIO AS 100 na nim :]
Jest Suzuki Vitara 3D cabrio z zestawem jak wyżej.
Heimdall
Avatar użytkownika
 
Posty: 104
Dołączył(a): 2009-06-10, 11:44
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował : 2
Podziękowań: 1

Postprzez tom8221 » 2009-06-20, 16:18

No i gites :mrgreen:
Widzę, że masz ten sam problem z kablem od majka co ja, cholera jest za długa ;-)
Obrazek
Mobil VW GOLF III
Było: TTI 880S+Sirio Turbo 2000 w dziurce
Jest: President Walker ASC+Sirio Turbo 2000 w dziurce
tom8221
Avatar użytkownika
 
Posty: 296
Dołączył(a): 2008-04-02, 21:37
Lokalizacja: QTH: KO04NE Korsze
Podziękował : 4
Podziękowań: 7

Postprzez Heimdall » 2009-06-20, 16:51

No własnie nie zamontowałem jeszcze uchwytu na mjaka ale mam zwyczaj trzymac go na prawym udzie i kabelka mi wtedy akurat wystarcza:)
Była Honda Civic, a w nim TTI 880 i SIRIO AS 100 na nim :]
Jest Suzuki Vitara 3D cabrio z zestawem jak wyżej.
Heimdall
Avatar użytkownika
 
Posty: 104
Dołączył(a): 2009-06-10, 11:44
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował : 2
Podziękowań: 1

Postprzez maroosz » 2009-06-20, 16:53

tom8221, wystarczy nóż średnio tępy i po kłopocie ;)
Obrazek
maroosz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2264
Dołączył(a): 2008-12-27, 20:38
Lokalizacja: Kielce CK
Podziękował : 49
Podziękowań: 51

Postprzez orba » 2009-06-21, 18:56

Cacyk Heimi :-D Nie ma to jak własnoręczne instalacje... :-D Cieszą jak nic na świecie :mrgreen:

Pozdrawiam cieplutko ;-)
Każdy ma szansę na ciepłe słowo =)
orba
Avatar użytkownika
 
Posty: 2924
Dołączył(a): 2008-11-16, 20:46
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 8
Podziękowań: 37

Postprzez hansss » 2009-06-24, 20:16

Heimdall, Jaki zasięg masz na tej antenie :?: Mam taki sam zestawik ale z ciekawosci pytam ;-)
hansss
Avatar użytkownika
 
Posty: 55
Dołączył(a): 2009-06-17, 23:14
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Heimdall » 2009-06-24, 21:45

Hmmm to zależy :)
Ale w mieście ostatnio bez problemu miałem łączność na 3-4km. W trasie duzo lepiej, ale tak na prawde jeszcze nigdy z zadnym mobilem nie sprawdziłem na ile sie słyszymy przy wzroście odległości :)
Wczoraj nadawałem z ciekawości ze środka lasu i słyszeli mnie wyraźnie w odległości 4 km.
Była Honda Civic, a w nim TTI 880 i SIRIO AS 100 na nim :]
Jest Suzuki Vitara 3D cabrio z zestawem jak wyżej.
Heimdall
Avatar użytkownika
 
Posty: 104
Dołączył(a): 2009-06-10, 11:44
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował : 2
Podziękowań: 1

Postprzez hansss » 2009-06-24, 23:18

Dziś skończyłem zakładanie swoje CB jutro postaram się wrzucić jakieś fotki i opisać w kilku zdaniach moj przypadek :) Heimdall, dzięki za info.
hansss
Avatar użytkownika
 
Posty: 55
Dołączył(a): 2009-06-17, 23:14
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

witam.

Postprzez Rotten » 2009-07-24, 08:17

mam pytanie: czy podlaczenie do aku zamiast zapalniczki cos zmienia? chodzi mi glownie o jakosc sygnalu. mam TTI TCB 880 i antenke Midland ML145 na magnesie i strasznie mi zbiera szumy (antenka i radio zestrojone w serwisie)
Jackson II ASC tuning Konektor + K-PO EC2018 (Filipiny) tuning Konektor + Sirio T5000 w dziurce po FM
Rotten
Avatar użytkownika
 
Posty: 140
Dołączył(a): 2009-07-20, 22:50
Lokalizacja: Trojmiasto
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kgb14 » 2009-07-24, 08:25

Rotten, pytanie zadawane wielokrotnie na forum - akumulator działa jak filtr - ograniczy od 5 do 20 % szumów własnych pochodzących z pojazdu .
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6257
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez kgb14 » 2009-07-24, 09:10

Marcin:), o to teraz sie nie zgodzę ja - właśnie podłączenie pod aku redukuje zakłócenia w większości przypadków - bynajmniej jeśli chodzi o auta starsze . Na pewno było tak u mnie i u kilku moich znajomych - osobiście nie znam odwrotnego przypadku .
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6257
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez maroosz » 2009-07-24, 09:49

w oplach Corsa Audi a6 i mercedesie w210 jest jak pisał Jarek zakłócenia np. od wycieraczek zredukowane np w 100% we wszystkich 3 przypadkach... ogólnie poziom zakłóceń na pewno spadł przy podłączeniu do aku... ;)

Ale to tylko w tych 3 autach jak w innych jest to nie wiem... ;) te mam i sprawdzałem nań mojego ubota...
Obrazek
maroosz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2264
Dołączył(a): 2008-12-27, 20:38
Lokalizacja: Kielce CK
Podziękował : 49
Podziękowań: 51

Postprzez Marek » 2009-07-24, 10:19

:evill: :evill: :evill:

wszystko zależy od tego czy instalacja elektryczna samochodu jest przygotowana do zasilania urządzeń elektronicznych.
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez Rotten » 2009-07-24, 17:28

no wiec mam toyote yaris 1,4 D4D wczesniej mialem zamontowanego Alana 102 z ta sama antena (Midland ML145) pod zapalniczke i po odpowiednim ustawieniu SQ nic a nic nie szumialo. zachcialo mi sie zmienic radio (TTI ma wiecej funkcji) i wsciekam sie, bo jak ktos do mnie nadaje z odleglosci dalszej niz 1-2 km, to nie moge nic zrozumiec :-/ strasznie szumi. od silnika zadnych zaklucen nie stwierdzilem, jedynie podczas ustawiania lusterek slysze w radiu szmer silnika.
Jackson II ASC tuning Konektor + K-PO EC2018 (Filipiny) tuning Konektor + Sirio T5000 w dziurce po FM
Rotten
Avatar użytkownika
 
Posty: 140
Dołączył(a): 2009-07-20, 22:50
Lokalizacja: Trojmiasto
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez venon666 » 2009-07-24, 17:35

a nie masz ustawionego jakiegos innego multistandardu albo nie snadajesz w fm
Obrazek
venon666
Avatar użytkownika
 
Posty: 2054
Dołączył(a): 2008-03-22, 13:39
Lokalizacja: JO81VV PLESZEW
Podziękował : 0
Podziękowań: 36

Następna strona

Powrót do Honda

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości