• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Civic VI i Alan 78+

Postprzez Dexter900 » 2009-08-14, 22:43

To trudne pytanie ... pewnie wyjdę na świnie ale honda nie marudzi , nigdy nie zawodzi i nadaje się do "użytku" 365 dni w roku :-D Ale asekuracyjnie odpowiem że to kompletnie inny rodzaj uczucia i nie da się tego porównać ;-)
Honda - The Power of Dreams
Midland Alan 78 Plus Multi
Sirio AS100 Silver Edition
Dexter900
Avatar użytkownika
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2009-08-10, 16:01
Lokalizacja: Zawiercie
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Civic 5D

Postprzez foliatek » 2009-10-11, 21:40

Może ma ktoś zamontowane radyjko CB w Hondzie Civic 5D 1,8 Sport. Będę bardzo wdzięczny za jakieś podpowiedzi a może nawet foty. Pozdrawiam
foliatek
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2008-09-16, 07:15
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez orba » 2009-10-12, 12:54

foliatek kwestia jakie masz radio ale ten samochód jest niewdzięcznie wyprodukowany jeśli chodzi o montaż cb. Jeśli masz małe radio to podłokietnik bądź luka pomiędzy podłokietnikiem a schowkiem albo po lewej stronie przy kolanach kierowcy. W nim są same łuki i wybrzuszenia :-? Ewentualnie rozważam zakup johnego i upakowanie go w skrytkę centralną ale trzeba tam tył zdemontować :-? a nie wiem co się za nim kryje. Antenę jak masz zamontowaną?
Każdy ma szansę na ciepłe słowo =)
orba
Avatar użytkownika
 
Posty: 2924
Dołączył(a): 2008-11-16, 20:46
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 8
Podziękowań: 37

radyjko

Postprzez foliatek » 2009-10-12, 16:53

Orba mam radyjko Uniden 520xl i antenkę President Florida. Nie mam naprawdę pomysłu gdzie to radio umieści.
foliatek
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2008-09-16, 07:15
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez orba » 2009-10-12, 17:31

To na tyle małe radio że wciśniesz między siedzeniem pasażera a drążkiem ale radzę założyć na radio pokrowiec bo plastik w civicu jest mięciutki i porysujesz tak jak ja =( i do tego głośnik zewnętrzny. Mnie korci ten schowek w kolorze srebrnym i jak tylko będę miała sposobność to zobaczę czy da się tył tej kieszonki zdemontować =) choć jest ona na tyle wąska że kartę na A2 tam trzymam bo nic innego tam nie wchodzi.
Każdy ma szansę na ciepłe słowo =)
orba
Avatar użytkownika
 
Posty: 2924
Dołączył(a): 2008-11-16, 20:46
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 8
Podziękowań: 37

Postprzez foliatek » 2009-10-12, 17:37

Możesz mi przesłać jakieś foty ze swojego civica jak to u Ciebie wygląda ????
foliatek
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2008-09-16, 07:15
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez orba » 2009-10-12, 17:42

uj nie.....to jest civic obrączkowego i alan 28 jeździ jako główny pasażer na siedzeniu obok :oops: i poważnie mówiąc to przykładałam radio w różne miejsca i żadne mi nie pasowało. Antenę mam na magnesie bo od fm antenki na dachu nawet nie ma.

Teraz za bardzo nie kombinuję ale jeszcze w tym roku wymieniamy civica na civica i może w tym nowym będzie troszeńkę inaczej w środku i da się coś zainstalować zgodnie ze sztuką. Z tym że musi to być bardzo małe radio z ASC żeby za bardzo nie trzeba było w nim grzebać =)
Każdy ma szansę na ciepłe słowo =)
orba
Avatar użytkownika
 
Posty: 2924
Dołączył(a): 2008-11-16, 20:46
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 8
Podziękowań: 37

Postprzez foliatek » 2009-10-12, 17:50

Rozmawiałem w ASO wiec nie ma problemu z CB nawet przewód mi chcieli wyciągnąć od zasilania ale chcialem już odebrać moja nowiutka hondę i zrezygnowałem. Szkoda ze nie masz żadnych fotek.
foliatek
 
Posty: 10
Dołączył(a): 2008-09-16, 07:15
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kurak2om » 2012-02-03, 10:02

Witam :)
Planuje w swojej Halince ( VI, 5 dzw) podłaczyc radyjko bezpośrednio pod akumulator :) Czekam jedynie na odejście tych syberyjskich mrozów silnie nękających nasz cudny kraj.

Chciałem sie więc poradzić jak najlepiej i którędy puścić kabelki ?? Może ktoś z was uporał sie juz z tym wyzwaniem i :mrgreen: zna to sekretne miejsce ??
kurak2om
Avatar użytkownika
 
Posty: 86
Dołączył(a): 2011-11-18, 13:21
Lokalizacja: Krzeszów
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez IRON » 2012-02-03, 12:10

kolego za akumulatorem masz w scianie grodziowej takie gumowe jajko . robisz w nim dziure przepychasz kabel i jestes juz za schowkiem . tam jest jeszcze kawałek maty wygłuszajacej ale to nie problem .
MOBIL:Yosan 3031 Turbo TUNING KONEKTOR (RF Gein zamiast SQ)+Sirtel Santiago 1200(dach,dziurka :) ) + K-PO 532
BAZA:INTEK HR5500,RM KL 203P,Sirio Gain Master , Densei EC 2002 tuning KONEKTOR, 2Xbox
IRON
Avatar użytkownika
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2012-01-31, 16:34
Lokalizacja: Przemyśl
Podziękował : 3
Podziękowań: 7

Postprzez kurak2om » 2012-02-03, 18:40

robisz w nim dziure przepychasz kabel i jestes juz za schowkiem . tam jest jeszcze kawałek maty wygłuszajacej ale to nie problem .[/quote]

Tzn jak za schowkiem ??, w którym miejscu ?? rozumie za otwieraną "kieszenia" schowka ? jak ja odkręce to bede mogł przechwycić ten kabel od wewnątrz ??
kurak2om
Avatar użytkownika
 
Posty: 86
Dołączył(a): 2011-11-18, 13:21
Lokalizacja: Krzeszów
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez IRON » 2012-02-03, 20:20

kurak2om napisał(a):robisz w nim dziure przepychasz kabel i jestes juz za schowkiem . tam jest jeszcze kawałek maty wygłuszajacej ale to nie problem .


Tzn jak za schowkiem ??, w którym miejscu ?? rozumie za otwieraną "kieszenia" schowka ? jak ja odkręce to bede mogł przechwycić ten kabel od wewnątrz ??[/quote]

no dla mnie to schowek :D
ale tam sa 2 albo 4 srubki łątwo dostepne. Kabel ci wyjdzie za kieszenia. ta guma od srodka jest przysłonieta kawałkiem maty. to srubokretem srobisz dziurę i wszystko bedziesz widział. pchałem tamtendy kabel + do wzmaka u kumpla .
MOBIL:Yosan 3031 Turbo TUNING KONEKTOR (RF Gein zamiast SQ)+Sirtel Santiago 1200(dach,dziurka :) ) + K-PO 532
BAZA:INTEK HR5500,RM KL 203P,Sirio Gain Master , Densei EC 2002 tuning KONEKTOR, 2Xbox
IRON
Avatar użytkownika
 
Posty: 299
Dołączył(a): 2012-01-31, 16:34
Lokalizacja: Przemyśl
Podziękował : 3
Podziękowań: 7

Poprzednia strona

Powrót do Honda

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości