• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Rover 416

Postprzez ROBSONIK » 2012-02-16, 20:36

w sumie miałem 2 antenki z president ml-145 ale ogólnie różnicy nie odczułem na missouri pewnie przez te zakłócenia :(
ROBSONIK
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2012-02-15, 21:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez balbi » 2012-02-16, 20:58

Ladnie i schludnie ;-)
BAŁBI-161CBF076
CITROEN C4 GP 2.0HDI
PRESIDENT HERBER I+ALBRECHT NM500E+SIRIO TURBO 2000 BLACK
Byl Walker,Uniden Pro 520XL
balbi
Avatar użytkownika
 
Posty: 409
Dołączył(a): 2010-03-16, 11:11
Lokalizacja: Podgorzyn/Wlen
Podziękował : 7
Podziękowań: 14

Postprzez Ferbus » 2012-02-16, 21:10

ROBSONIK napisał(a):Przemyślałem i kupuję SIRIO OMEGA 27 MAG na magnesie 8-)


Jak se chcesz... Ja tylko podsunąłem lepsze propozycję anten o wymiarach ok 100cm.
Saab 9-3 SC: Johnny III ASC + CTE Alan SL / President Ohio na relingu + Motorola RSN 4001a
Astra H: Uniden 520 + Sirio AS100
W zapasie: 2m drutu by RM Italy, Midland ML-145, Lemm AT71, Lemm AT1500, SS600, Pirat.
Ferbus
Avatar użytkownika
 
Posty: 6215
Dołączył(a): 2010-05-02, 11:43
Lokalizacja: KO02LH
Podziękował : 50
Podziękowań: 294
Znak/ranga: 161CBF096

Postprzez SP9 » 2012-02-16, 22:10

Fajną i zgrabną antenką jest jeszcze Indiana Presidenta - helikal, troszkę delikatna ale ma dobre osiągi i nie wygląda jak typowa antenka cb - troszkę dłuższa niż 1 m warta zastanowienia, w komplecie jest kabel z mocowaniem, które co najważniejsze zajmuje mało miejsca pod podsufitką no i średnica otworka - 10mm
SP9
Avatar użytkownika
 
Posty: 8017
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 213

Postprzez ROBSONIK » 2012-02-21, 17:33

ROBSONIK
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2012-02-15, 21:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kj9120 » 2012-02-21, 17:56

zacznij pracowac rf gainem a nie sq :P
MAGNUM S-9 + RF Limited CR577 + SIRTEL SANTIAGO 1200 + NOKIA SP-3
kj9120
Avatar użytkownika
 
Posty: 392
Dołączył(a): 2010-11-30, 23:37
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 3
Podziękowań: 9

Postprzez Piotrek-Bytom » 2012-02-21, 18:24

Montaż radia ładny ;-) ale gruszkę można ewentualnie opleść kabel o meszek od gałki zmiany biegów :-P
Co do anteny nie jest tak zle :-/ ale zasilanie można by było pociągnąc z akumulatora :-D
Antena najlepiej w dziurke na środku dachu.Moja propozycja to WA-27 :-P
Piotrek-Bytom
Avatar użytkownika
 
Posty: 2142
Dołączył(a): 2011-05-28, 13:02
Lokalizacja: Bytom JO90KI
Podziękował : 23
Podziękowań: 60

Postprzez ROBSONIK » 2012-02-21, 18:29

piotrekCB napisał(a):Montaż radia ładny ;-) ale gruszkę można ewentualnie opleść kabel o meszek od gałki zmiany biegów :-P
Co do anteny nie jest tak zle :-/ ale zasilanie można by było pociągnąc z akumulatora :-D
Antena najlepiej w dziurke na środku dachu.Moja propozycja to WA-27 :-P


Kolega z rovera też ma problem taki jak ja z zakłóceniami, generalnie podłączenie pod akumulator nic nie pomogło ale zobaczę u mnie jak będzie
ROBSONIK
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2012-02-15, 21:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kurak2om » 2012-02-22, 14:27

Ja w civic-u też mam podobne zakłucenia ( rover civic auta zbliżone). radyjko mam pod gniazdko od zapalniczki i w najbliższych dniach bede podpinał sie pod aku....a jak to nie pomoże spróbuje dołożyć filtr przeciwzakłuceniowy lub ferytowy (bo takowe posiadam). Jak sie uda to z pewnością podzielę się opinia
(
kj9120 napisał(a):zacznij pracowac rf gainem a nie sq :P

dokładnie :-D
Ja przy opcji : Y pro 120 + as 100 ; miałem duzy szum przy Rf-g na maxa. Metoda prob i błedów najlepsza prace osiągałem ustawiając go na 3/4 a sq na granicy ...a i tak zasięg mam bardzo dobry.
kurak2om
Avatar użytkownika
 
Posty: 86
Dołączył(a): 2011-11-18, 13:21
Lokalizacja: Krzeszów
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez ROBSONIK » 2012-02-25, 15:25

Radio podłączyłem pod aku i dalej zakłócenia mam od nawiewu, spryskiwaczy,wycieraczek, itp. jest jakieś inne wyjście ?
ROBSONIK
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2012-02-15, 21:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez kurak2om » 2012-02-26, 10:50

Kolego spróbuj zamontować filtr ferrytowy albo przeciwzakłóceniowy. Filtr ferytowy który znajdziesz na niektórych kablach np do aparatu, konsoli, tunerów itp ( takie plastikowa nakałdka, zgrubienie na kablu) Możesz go zdjąć, i spróbujesz - jak nie pomoże to założysz go znów tam gdzie był :-D. Filtr przeciwzakłóceniowy znajdziesz nawet za 9 zł na allegro lub w sklapie elektronicznym.
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... egory=5054

Na forum tez o tym możesz poczytać
http://www.cb-forum.pl/viewtopic.php?t=1617
http://www.cb-forum.pl/viewtopic.php?t=12843
kurak2om
Avatar użytkownika
 
Posty: 86
Dołączył(a): 2011-11-18, 13:21
Lokalizacja: Krzeszów
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez SP9 » 2012-02-26, 12:40

Filtr za dużo nie da, podobnie jak filtru instalacji audio ...., zakłócenia trzeba likwidować u źródła - taka wojna z wiatrakami bo i tak wszystkiego nie zlikwidujesz. Albo kup radio z mocnymi filtrami albo żyj z tym i przyzwyczaj się ...
Walker jest bardzo czułym i szerokim radiem, spróbuj podpiąć coś z Yosana
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
SP9
Avatar użytkownika
 
Posty: 8017
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 213

Postprzez Pawciu » 2012-02-26, 12:48

jeżeli masz możliwość to podepnij sobie presidenta herberta i unidena 68 z tego co wiem mają ciut lepsze filtry od walkera
M1. Johnny III tuning + President texas 208 + ESP-12

Nigdy nie narzekaj , że w życiu masz pod górę , jeżeli zdecydowałeś ,że idziesz na sam szczyt
Pawciu
Avatar użytkownika
 
Posty: 1111
Dołączył(a): 2009-09-22, 18:42
Lokalizacja: Skierniewice KO01BW87
Podziękował : 7
Podziękowań: 32

Postprzez SP9 » 2012-02-26, 14:40

Poszukaj na forum osoby z twojej okolicy mającej coś z yosana albo willsona lub herberta może da się namówić bys mógł podjechać i sprawdzić jak radyjko radzi sobie w twoim autku - uniknąłbyś kupowania radia które się nie sprawdzi i rozczarowania i nerwów
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
SP9
Avatar użytkownika
 
Posty: 8017
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 213

Postprzez ROBSONIK » 2012-02-26, 14:41

nie mam takiej opcji :cry:
ROBSONIK
 
Posty: 20
Dołączył(a): 2012-02-15, 21:51
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rover

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości