• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Montaż CB w Octavii 3

Postprzez cezarus-b » 2013-07-27, 22:44

Przem78, nie ma się co denerwować, rok temu nie chcąc dziurawić auta wykonałem uchwyt, pojechałem stroić antenę i gość w serwisie od razu stwierdził ze nie da się zestroić anteny i będzie z tego kibel. Dziś ten sam gość podsyła mi od czasu do czasu klientów, którzy jak ja nie chcą niszczyć samochodu. Ja wprawdzie zrobiłem dziurę, ale okazała się niewypałem i wróciłem do swojego patentu. Na szczęście FM- ka zamaskowała nieszczęsną dziurę. Mi wystarczy mój uchwyt i 40 km zasięgu ze stacjami bazowymi. Najważniejsze żeby podobało się nam i nam sprawiało przyjemność. Radio zamontowane z tylu tunelu, na podstawową 40, nie ma problemu, pół roku jeździłem tak z ubotem 68. Herbert 1- przecież to radio jest na tyle dobre, ze do obsługi wystarczy mikrofon.
cezarus-b
 

Postprzez Pietern » 2013-07-27, 22:56

Oczywiście, do Herberta nie trzeba nawet podłączać zasilania. :mrgreen:
A na poważnie, to każde radio jest bezobsługowe, gdy się je dobrze skręci.
Prezio Jackson II, Albrecht NM500 (cyna&kalafonia)/Farun FD1818 (mod Pherni), Sirtel Gamma 1R/Sirio; Hi-Power 4000/Super Carbonium/Omega 27
Pietern
Avatar użytkownika
 
Posty: 944
Dołączył(a): 2013-02-05, 22:37
Lokalizacja: JO90LF
Podziękował : 3
Podziękowań: 52

Postprzez Przem78 » 2013-07-27, 23:13

cezarus-b napisał(a):Przem78, nie ma się co denerwować, rok temu nie chcąc dziurawić auta wykonałem uchwyt, pojechałem stroić antenę i gość w serwisie od razu stwierdził ze nie da się zestroić anteny i będzie z tego kibel. Dziś ten sam gość podsyła mi od czasu do czasu klientów, którzy jak ja nie chcą niszczyć samochodu


Ale ja się w żaden sposób nie denerwuje ogólnie jestem oazą spokoju 8-) co nie zmienia faktu, że jeżeli ktoś chce mnie przekonać do rzeczy dla mnie nie dopuszczalnych wtedy się trochę unoszę :mrgreen: jak już wcześniej pisałem miałem antenę w "dziurce" miałem anteny na magnesie itp. wynalazki (dzięki dobrej znajomości z Hasanem). W tym wypadku wybrałem IMO najlepszy kompromis. Ja jestem zadowolony, mój Herbert też, do tego ja mam odpowiedzi na zapytanie a inni nie :-P

P.S w mojej instalacji nie mam zamiaru NIC zmieniać :-P
P.S 2 Herbatnik jeździ rozkręcony gdyż nawet jego delikatny szum działa uspokajająco :mrgreen: a w połączeniu z ESP 12 to jest "miód malina"
Mobil: Yosan 3031 Turbo (mod by Konektor)+Densei 2002+Comet 840+Sirio 3K+ESP12 a to wszystko upchane do niemieckiej Skody
Obrazek
Pozdr. Przemek :)
Przem78
Avatar użytkownika
 
Posty: 598
Dołączył(a): 2009-10-24, 10:14
Lokalizacja: Łódź - Bałuty
Podziękował : 2
Podziękowań: 13

Postprzez Przem78 » 2013-07-27, 23:15

Pietern napisał(a):A na poważnie, to każde radio jest bezobsługowe, gdy się je dobrze skręci.


Dokładnie 8-) ja kręcę tylko VOL ale to jak junior śpi a reszta leci na 100% ON :mrgreen:
Mobil: Yosan 3031 Turbo (mod by Konektor)+Densei 2002+Comet 840+Sirio 3K+ESP12 a to wszystko upchane do niemieckiej Skody
Obrazek
Pozdr. Przemek :)
Przem78
Avatar użytkownika
 
Posty: 598
Dołączył(a): 2009-10-24, 10:14
Lokalizacja: Łódź - Bałuty
Podziękował : 2
Podziękowań: 13

Postprzez cassiopeia » 2013-07-28, 13:12

Przem78, nie mam zamiaru nikomu "wciskać" że ma antenę montować w otwór w dachu. Śmieszne to dla mnie jest mówienie, że sedan z anteną w dachu wygląda śmiesznie. poza tym ja jakoś nie mam problemów z montażem i demontażem anteny, mimo że jest na środku dachu, a gwint 3/8 wcale lekko się nie odkręca pod anteną jaką wożę. a jeżeli taki z Ciebie esteta to dlaczego anteny w bagażniku nie wozisz :?: i zciągać nie potrzeba :-P
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6057
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 181
Znak/ranga: 161CBF081

Postprzez KaeRZet » 2013-07-28, 16:39

CZEŚĆ Przem78,
Fajnie wszystko zrobione widze że przemyślane... nie bez powodu przerabiany uchwyt ;-) to mi się podoba...
Ja w swoim osobowym aucie narobiłem tyle dziur że teraz DEALER samochowy daje mi niej niż autoZŁOMy :P
Teraz jakbym miał nowe auto to tylko takie mocowania jak Ty masz... o ile będę zmieniał na jakieś nowe kiedykolwiek.
Obecnie w autach gdzie mam 102" miałem jakieś uszkodzenia blachy, więc w razie jakiegoś "niewypału" blacharka i tak miała być robiona w tym miejscu ;-) inaczej bym dzury nie wiercił... skolei 102 na magnesie niestety nie poradzi :(
taki uchwyt jak twój by wytrzymał nawet 102" whip ,ale widać jak blacha się poddaje ;-)

Powiedz coś więcej z tą kierunkowością ?

Pozdrawiam.
KaeRZet
Avatar użytkownika
 
Posty: 484
Dołączył(a): 2011-03-25, 17:47
Lokalizacja: USA
Podziękował : 39
Podziękowań: 2

Poprzednia strona

Powrót do Skoda

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości