• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Skrót mocy do ALAN 87

Skrót mocy do ALAN 87

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 10:28

Witam.
Co zastosować by ograniczyć moc tego radia do :
4 W a AM
i
8 w SSB.
Nie chcę ingerować wewnatrz radia.
Co zrobić w takim przypadku?
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez Marek » 2009-02-19, 10:36

Albo fabryczny regulowany skrót mocy - albo ingerencja w radio.

Albo taki wynalazek http://www.allegro.pl/item555575475_zet ... meter.html
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 10:42

aukcja jeszcze trwa!!!! ale czy on pracuje w SSB ?!?!!!!! do 10 W jest. w SSB mam więcej...

oczywiście w SSB wystarczyło by mi max 8 W
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez Marek » 2009-02-19, 10:54

Pracuje w każdej modulacji - typ modulacji nie ma znaczenia, to nie wzmacniacz.
Ograniczasz moc
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 11:22

rozumiem ale czy moc z radia nie zniszczy (ssb), nie uszkodzi tego "skrótu"?
jesli nie to już jest mój (mam nadzieję) ile to może realnie kosztować?
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez Marek » 2009-02-19, 12:11

domino.pl napisał(a):rozumiem ale czy moc z radia nie zniszczy (ssb), nie uszkodzi tego "skrótu"?
jesli nie to już jest mój (mam nadzieję) ile to może realnie kosztować?


nie osłabiaj mnie :evil:

Myślisz że firma znana z produkcji akcesorii do cb-radia wypuściła by bubel?

Układ jest dobrze zaprojektowany i sprawnie działa
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 12:52

spotkałem się dzisiaj z president johhny II ma 2 tygodnie. modulacja jak w FM ale nadaje w AM. radio nowe a ma niedociągnięcia więc pytam dla pewności, która jest tylko teoretyczna, a zdarzaja się wyjątki.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez venon666 » 2009-02-19, 14:48

w alanie 87 masz rf power tam se moc mozesz skrecic i na am i na ssb jak nie masz bialego kabelka wycietego od strony plyty i wystarczy zaznaczyc gdzie masz jaka moc
Obrazek
venon666
Avatar użytkownika
 
Posty: 2054
Dołączył(a): 2008-03-22, 13:39
Lokalizacja: JO81VV PLESZEW
Podziękował : 0
Podziękowań: 36

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 14:57

kabel własnorecznie wylutowałem... ale w am jest skrót ta gałką, a przy zamontowanym kabelku też był skrót ta gałką w SSB?? nie zauważyłem
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez venon666 » 2009-02-19, 15:13

byl nie wiem jak chodzil ale byl ale to musi byc ten kabelek
Obrazek
venon666
Avatar użytkownika
 
Posty: 2054
Dołączył(a): 2008-03-22, 13:39
Lokalizacja: JO81VV PLESZEW
Podziękował : 0
Podziękowań: 36

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 15:16

z tego co słyszałem i czytałem na forach, ten przewód biały, jest ograniczeniem modulacji w SSB. Usunięcie go miało poprawić modulację w SSB.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez venon666 » 2009-02-19, 16:02

poczytaj na elektrodzie jest to opisane jako "pseudo" skrót mocy
Obrazek
venon666
Avatar użytkownika
 
Posty: 2054
Dołączył(a): 2008-03-22, 13:39
Lokalizacja: JO81VV PLESZEW
Podziękował : 0
Podziękowań: 36

Postprzez domino.pl » 2009-02-19, 17:16

tam właśnie radzono go usunać. podaj link z wypowiedzią mówiacą odwrotnie...

[ Dodano: 2009-02-19, 17:17 ]
Wie ktoś jak jest zgudowany wewnątrz ten skrót z allegro?
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez venon666 » 2009-02-19, 23:29

przeczytaj dokladnie jak pisza a pisza o tym zeby miec pelna moc i modulacje po to sie wycina ale nie wiem po co chcesz ograniczac moc jak ograniczysz moc to i modulacja spadnie
Obrazek
venon666
Avatar użytkownika
 
Posty: 2054
Dołączył(a): 2008-03-22, 13:39
Lokalizacja: JO81VV PLESZEW
Podziękował : 0
Podziękowań: 36

Postprzez domino.pl » 2009-02-20, 08:02

"czasem sie człowiek cofa żeby uderzyć ze zdwojona siłą" ; 8-)
cos ci to mówi? :mrgreen:
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Następna strona

Powrót do Alan/Midland

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość