• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

tti TCB-550 am

Postprzez poweredge » 2012-11-21, 11:12

kj9120,

Oki ...

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2157477.html

Jak wynika wystarczy aktywować ten przycisk i będziemy się cieszyć pełną wersją radia tti 550 bez am :mrgreen:
....
poweredge
Avatar użytkownika
 
Posty: 934
Dołączył(a): 2012-05-30, 09:23
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 14
Podziękowań: 38

Postprzez mlodyrh2 » 2012-11-21, 17:43

WITAM

i sie udało robiłem tak jak killer pisze ale to nic nie dało. :(

instrukcja
jezeli jest to wersja TCB-550am trzeba rozebrac radyjko i polutować siezki gdyz jest przerwa miedzy nimi i klawisz jest nieaktywny i nic sie nie zmieni bez tego ;)(najlepiej poprostu sprawdzic czy jest dzwiek na tym przycisku, kiedy nie ma wszystko jest jasne :) takze po tym wszystkim radyjko działa i mozna zmieniac z am na fm czy z I na PL

Dzieki wszystkim za pomoc :) i teraz wszystko jasne jak ktos by miał taki problem jak ja :)

pozdrawiam
mlodyrh2
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2011-05-28, 15:30
Lokalizacja: Strzelin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez killer » 2012-11-21, 18:22

To polutowałeś ścieżki w środku?
President Jackson forever
Mobile: Jackson II + Sirio Hi-Power 4000 + mikrofon seryjny
Base: Jackson 5 band + Jackson 6 band + Solarcon Imax2000 + home made reverb box + Astatic 1104C + CB Master CB200 + FRQ8F1
Eksponaty: President Wilson + Tank Whip full 1/4 + President Texas (wer. 215cm)
killer
Avatar użytkownika
 
Posty: 1380
Dołączył(a): 2010-12-24, 20:48
Lokalizacja: JO81KX
Podziękował : 13
Podziękowań: 54

Postprzez mlodyrh2 » 2012-11-24, 15:10

tak tak w srodku zostało zalutowane kropelka cyny i gra :) i tak sie zastanawiam po co to producent robi :) bo takie same ceny na allegro a to tylko problem jak cos sie zmieni . choc radyjko tylko na chwile zobaczymy jak bedzie sie spawdzac na trasie i ile ta chwila bedzie trwała :P
mlodyrh2
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2011-05-28, 15:30
Lokalizacja: Strzelin
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez bastek6 » 2013-05-02, 20:54

witam,

mam podobny problem z radiem, nie mogę jednak znaleźć miejsca które trzeba zlutować żeby aktywować włącznik AM, mógłby mnie ktoś naprowadzić albo dodać fotkę ?

pozdrawiam
bastek6
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2013-05-02, 20:34
Lokalizacja: ZG
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez marcin0411 » 2013-05-03, 19:58

Kolego u mnie ta przerwana ścieżka była na frontowym panelu tylko że nie po stronie wyświetlacza a po drugiej obok układu IC4 tuż niedaleko rezystora R35 i w moim przypadku było to słabo widoczne trzeba się dobrze przyglądać.
President Harry III
Sirio AS-100 MAG
marcin0411
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2013-03-23, 13:45
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez backdraft » 2013-05-31, 20:09

Na allegro można kupić TTi 550 i TTi 550AM. Mam u siebie z symbolem bez AM ale mi właśnie padło po kilku latach i mam w związku z powyższym pytanie, czy warto kupować samo radio TTi 550? Czy wersja AM jest jakaś nowoczesniejsza? Bardzo lubię to radyjko i niewiem w co pójść
Pomocy.
backdraft
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2013-05-31, 20:02
Lokalizacja: wwa
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Pawel2113 » 2013-05-31, 20:25

backdraft napisał(a):Bardzo lubię to radyjko i nie wiem w co pójść


Najlepiej pójść w inne, lepsze radio
Mobil 1: U68XL + FD2020 + Sirio T2000
Baza: Superstar 360FM + Densei EC2002 + Antron A99

Sprzedam: Cobra 21LTD, Alan 18, anteny. Info na PW ;-)
Pawel2113
Avatar użytkownika
 
Posty: 2444
Dołączył(a): 2012-02-15, 05:56
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 6
Podziękowań: 89

Postprzez backdraft » 2013-06-01, 15:26

W porządku są lepsze radia ale proszę do rzeczy jak w temacie.
backdraft
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2013-05-31, 20:02
Lokalizacja: wwa
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez olo_r » 2013-06-01, 21:59

Jak nie możesz się z marka rozstać to jakies nowsze-dostepne na rynku wersje (771, 881) albo radio innej marki o podobnej funkcjonalności i ergonomii

Zgaduję - Yosan 300, 2204?? Bardziej zaawansowane chyba ale może Ci podpasować
President Teddy - chyba równie proste - ASQ i wyświetlacz crystal z s-metrem.

KPO- K-500 bez s-metra

No cóż można więcej??

Póki nie powiesz czego oczekujesz od radia - można tak w nieskończoność kręcić się w koło TTI 550.

Instrukcja
http://www.cbradio.nl/tti/Manual_TTI_TCB-550_ENG.pdf

strona nr 7 dokumentu pdf - coś piszą o AM/FM

Service manual
http://www.cbradio.nl/tti/Service_Manua ... 50_ENG.pdf

Może się przyda
Mobil: GENERAL ELECTRIC 3-5804C+Sirio CB MINI-MAG 27
http://www.cbmuseum.nl/General_Electric.htm

Baza: YAESU FT-857 + wire na dwóch wędkach + unun 9:1 + ATU
olo_r
Avatar użytkownika
 
Posty: 4214
Dołączył(a): 2012-12-16, 23:05
Lokalizacja: KO02LF
Podziękował : 18
Podziękowań: 84

Postprzez backdraft » 2013-06-02, 20:42

Znalazłem awarię, padła mi gruszka a dokladniej oderwał sie jeden z przewodów na wtyczce i nic nie słyszałem, zrezta nie wiem czy nadawałem, swoja drogą ciekawe, że gruszka ma wpływ na odbiór skoro głosnik jest w samym radiu. Przelutowane i znowu jest Ok.
backdraft
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2013-05-31, 20:02
Lokalizacja: wwa
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez nitrox89 » 2013-06-02, 20:46

backdraft napisał(a):swoja drogą ciekawe, że gruszka ma wpływ na odbiór


Normalka, załącza tor RX. To samo możesz osiągnąć zwierając masę z pinem odpowiedzialnym za RX.
Jest: Cobra 29 LTD BT + Superstar CRT 2018 + Sirio Turbo 5000 (narazie MAG)

Było: Alan 48 Multiexcel + Sirio AS-100/President ML-145 Export
nitrox89
Avatar użytkownika
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2012-02-20, 18:18
Lokalizacja: KO00BE / mobil 776
Podziękował : 4
Podziękowań: 0

Poprzednia strona

Powrót do TTI

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości