• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

CRE 8900

CRE 8900

Postprzez ma.us » 2019-07-10, 00:42

Hasan, chcę poddać swoje CRE8900 pełnemu tuningowi: ustawienie generatorów, ustawienie w częstotliwości - regulacja toru nadawczego i odbiorczego, zawężenie filtrów odbiornika (wymiana na muRata zapewne), regulacja wzmacniacza mikrofonu, by modulacja była intensywniejsza, ale tylko do granicy zniekształceń... W ofercie sprzedaży tego modelu poddanego tuningowi piszesz jeszcze o dodaniu sopranów do mikrofonu (mike oryginalny). To to samo co reg. wzmacniacza mikrofonowego?
Do tego eliminacja zaniku dźwięku w clarifier w ssb, kalibracja s-meter i SWR-meter...

Chciałbym dołożyć też radiu mocy wyjściowej. To możliwe? Da się tam wstawić tranzystory mocy o większym wzmocnieniu? Jakiej mocy out można się spodziewać w AM/FM na nośnej i PEP oraz SSB PEP? Robiliście jeszcze większą moc temu i tak podrasowanemu radiotelefonowi? Macie doświadczalne dane?
ma.us
 
Posty: 21
Dołączył(a): 2013-07-11, 21:01
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Re: Radio CRE 8900

Postprzez alban » 2019-08-14, 20:00

Panowie nie chcę zakładać nowego tematu więc tu napiszę. Ostatnim czasie ktoś inny jeździł moim samochodem i poprzestawial tak radio i częstotliwości że nie mogę dojść do ładu. Jakie częstotliwości powinny być ustawione, szukałem i patrzyłem to całkiem inaczej wszystko jest. Jeżdżę Polska - Rosja, zachód rzadko kiedy.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
alban
Avatar użytkownika
 
Posty: 533
Dołączył(a): 2013-07-01, 19:18
Lokalizacja: Wyszków
Podziękował : 12
Podziękowań: 12

CRE 8900

Postprzez cassiopeia » 2019-08-16, 17:53

najprosciej wrzuc plik wsadowy i po sprawie
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6175
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 15
Podziękowań: 201
Znak/ranga: 161CBF081

CRE 8900

Postprzez AntekPabianice » 2019-08-16, 20:37

Jak nie masz kabelka do programowania, to możesz zrobić reset, ale każda czterdziestka będzie albo w "5", albo w "0" - wedle uznania. Stracisz też dodatkowe kanały na podstawie i wszystkie ustawienia wrócą do fabrycznych.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6493
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 17
Podziękowań: 236
Znak/ranga: 161CBF131

Re: CRE 8900

Postprzez alban » 2019-09-17, 18:21

Trochę poczytałem i postawiłem te częstotliwości, ale teraz mam inny problem, jak przyciskam przycisk w gruszce do rozmowy to przełącza mi kanał, nie zawsze tak jest, ale jak go najdzie to co chwila tak się dzieje. Co to może być? Obrazek

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
alban
Avatar użytkownika
 
Posty: 533
Dołączył(a): 2013-07-01, 19:18
Lokalizacja: Wyszków
Podziękował : 12
Podziękowań: 12

CRE 8900

Postprzez m201 » 2019-09-17, 18:33

Zwarcie we wtyku mikrofonowym, coś niedokładnie było zrobione przy zalutowywaniu wtyku kątowego
Albo sam kabel jest uszkodzony w którymś miejscu.
m201
 
Posty: 468
Dołączył(a): 2013-09-14, 10:51
Podziękował : 4
Podziękowań: 35

CRE 8900

Postprzez DR-DM » 2019-09-17, 19:13

A czy czasem w CRE8900 nie jest tak samo jak w KPO DX5000 i czwarty pin we wtyku mikrofonowym ma być nie połączony :?:
Mobil
CB: KPO DX5000 v6 / RSN4001A / SS 1200, SG-CB 1400, Turbo 2000, Omega 27

UKF: Yaesu FT-7800, Yaesu FT-2500M, Baofeng UV-82 & UV-5R / Yagi DK7ZB 2m/70cm 4+5 el., MA-1300, HB9CV, LPDA "Pounder", NR22L, SG-7900, CA285L, NR-770R, RF770, RH901S
DR-DM
Avatar użytkownika
 
Posty: 1723
Dołączył(a): 2011-10-31, 00:32
Lokalizacja: Osielec / JN99VQ
Podziękował : 74
Podziękowań: 69

Poprzednia strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości