• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

CRE 8900

CRE 8900

Postprzez mrrocky » 2017-10-01, 15:00

Potwierdzam, choc moj po powrocie z konektora przestal tak robic a nic z tym nie robili ;)
Mobil: CRE 8900 + Diamond CR-11 + Motorola RSN4001A
mrrocky
Avatar użytkownika
 
Posty: 40
Dołączył(a): 2013-09-01, 22:21
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 0
Podziękowań: 1

CRE 8900

Postprzez kbc_seba » 2017-10-01, 15:13

To radio ma sporo fochów. Prawie jak moja Żona co jakiś czas, ale i tak się ją kocha :D
Baza:
1: INTEK HR5500 + Farun FD1818 + Sirio Boomerang 27A + Pihernz 35SW
2: Baofeng UV-5RE + dipol 1/4
Mobil:
1: CRE 8900 + Farun FD1818 + President WA-27 + Akumulator i Alternator
2: INTEK KT-960 PLUS + Midland MA22-K + LEMM AT291 + Baofeng 3800mA/h

SQ9PXL / 161CBF134

http://5.57.134.165/
kbc_seba
Avatar użytkownika
 
Posty: 484
Dołączył(a): 2013-02-09, 11:19
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 6
Podziękowań: 8

Re: CRE 8900

Postprzez Olo.. » 2017-10-01, 15:33

mrrocky napisał(a):Potwierdzam, choc moj po powrocie z konektora przestal tak robic a nic z tym nie robili ;)


Może sami nie wiedzą co robią.. :mrgreen:
Mistrz ciętej riposty

Sprzedam:
CRT SS9900, JFK 2, Harry 2 i 3, Johnny 2 i 3, Henry i inne....
info PW
Olo..
Avatar użytkownika
 
Posty: 1436
Dołączył(a): 2014-04-02, 19:11
Podziękował : 1
Podziękowań: 43

Re: CRE 8900

Postprzez Hasan-Łódź » 2017-10-03, 15:15

kbc_seba napisał(a):Panowie, czy po wylaczeniu autosquelcha z mikrofonu lub z menu Wasze radia trzeba przelaczyc z kanalu na kanal lub wlaczyc nosna zeby znow zaczely wszystko odbierac?
https://youtu.be/rImlrlXqGXs - 8 sekunda video


Wszystkie tak mają.
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

mobil: AT Road Blues v2.5 KNKTR / Florida Up
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6658
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 306
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

CRE 8900

Postprzez kbc_seba » 2017-10-03, 17:45

Dzięki Hasan, nigdy AQ nie używałem w CRE i się trochę zdziwiłem :)
Baza:
1: INTEK HR5500 + Farun FD1818 + Sirio Boomerang 27A + Pihernz 35SW
2: Baofeng UV-5RE + dipol 1/4
Mobil:
1: CRE 8900 + Farun FD1818 + President WA-27 + Akumulator i Alternator
2: INTEK KT-960 PLUS + Midland MA22-K + LEMM AT291 + Baofeng 3800mA/h

SQ9PXL / 161CBF134

http://5.57.134.165/
kbc_seba
Avatar użytkownika
 
Posty: 484
Dołączył(a): 2013-02-09, 11:19
Lokalizacja: Bochnia
Podziękował : 6
Podziękowań: 8

CRE 8900

Postprzez marcin303 » 2017-10-05, 07:00

Witam.
Z tym auto sq moje też tak miało ale mu samo przeszło teraz po wyłączeniu od razu słychać delikatny szum.
Mam jedno pytanie: czy przełączenie za pomocą func+emg i włączenie radia w celu zmiany 1band na 2band jest równoznaczne z resetem wszystkich moich ustawień do ustawień fabrycznych ?
cre 8900 + sirio ml 145
marcin303
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2015-12-21, 07:22
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Re: CRE 8900

Postprzez Hasan-Łódź » 2017-10-05, 13:17

Wszystko co miałeś już zapamiętane (np. zera w czterdziestce CB) niestety przepada.

kbc_seba napisał(a):Dzięki Hasan, nigdy AQ nie używałem w CRE i się trochę zdziwiłem :)


W tym radiu ASQ się nie używa :) RF Gain działa super i to wystarcza :)
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

mobil: AT Road Blues v2.5 KNKTR / Florida Up
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6658
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 306
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Re: CRE 8900

Postprzez domino.pl » 2017-10-06, 07:39

Hasan-Łódź napisał(a):
W tym radiu ASQ się nie używa :) RF Gain działa super i to wystarcza :)

A to ciekawostka. Kolejna niepotrzebna funkcja.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4105
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Re: CRE 8900

Postprzez AntekPabianice » 2017-10-06, 14:58

domino.pl napisał(a):A to ciekawostka. Kolejna niepotrzebna funkcja.

Dokładnie - taki gadget marketingowy. Zresztą fabryczne ASQ w tym radiu nie działa najlepiej. Za to SQ + RF-gain bardzo dobrze. Samo RF-gain wystarcza - wiem z autopsji ;-)
A w ogóle, to tego typu funkcje są dla mięczaków :mrgreen:
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6334
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 219
Znak/ranga: 161CBF131

CRE 8900

Postprzez domino.pl » 2017-10-07, 09:27

Rf gain działa jeszcze za bardzo skokowo. Zauważalnie troche mniej jak w 87.
Odbiornik jako taki, ale ARW beznadziejnie działa przy mocnych sygnałach. Nie da się na ucho określić że ktoś nadaje bardzo blisko, tak jak w starszych konstrukcjach.
Ale to raczej przeszkadza starszym użytkownikom. Nowi chcą mieć wszystko ładnie wygładzone i bezszumne.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4105
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

CRE 8900

Postprzez marcin303 » 2017-12-19, 10:01

Czy jest jakaś możliwość programowania tego radia bez użycia komputera ?
cre 8900 + sirio ml 145
marcin303
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2015-12-21, 07:22
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Re: CRE 8900

Postprzez alban » 2018-03-06, 13:19

AntekPabianice napisał(a):
fifi napisał(a):Chcę zrobić łączenie (wtyczka) na orginalnym przewodzie zasilającym za bezpiecznikiem jaki pewny wtyk polecacie żebym go odpinał w domu i zapinał w samochodzie.

Ja używam takie złącze i działa:
http://konektor5000.pl/index.php?p1407, ... row-kostka


Czy takie wsuwki będą dobre do podłączenia CRE 8900?



Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
alban
Avatar użytkownika
 
Posty: 530
Dołączył(a): 2013-07-01, 19:18
Lokalizacja: Wyszków
Podziękował : 12
Podziękowań: 12

Re: CRE 8900

Postprzez januwojt » 2018-03-06, 14:07

alban napisał(a):
AntekPabianice napisał(a):
fifi napisał(a):Chcę zrobić łączenie (wtyczka) na orginalnym przewodzie zasilającym za bezpiecznikiem jaki pewny wtyk polecacie żebym go odpinał w domu i zapinał w samochodzie.

Ja używam takie złącze i działa:
http://konektor5000.pl/index.php?p1407, ... row-kostka


Czy takie wsuwki będą dobre do podłączenia CRE 8900?



Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Oczywiście
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2165
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 123
Znak/ranga: SQ9ORF

Re: CRE 8900

Postprzez alban » 2018-03-09, 11:09

Panowie, czytam i czytam i próbuje włączyć ASQ i nie mogę.
Swr jest 1,1 piszcze przy nadawaniu, czytałem że można zmniejszyć moc wyjściową, jak to zrobić? Bo może to jest wina piszczenia.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
alban
Avatar użytkownika
 
Posty: 530
Dołączył(a): 2013-07-01, 19:18
Lokalizacja: Wyszków
Podziękował : 12
Podziękowań: 12

CRE 8900

Postprzez Hasan-Łódź » 2018-03-09, 12:55

ASQ włącza się przyciskiem z mikrofonu lub funkcją w menu. Żadna opcja nie działa?
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

mobil: AT Road Blues v2.5 KNKTR / Florida Up
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6658
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 306
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości