• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Alinco DR-135-DX

Alinco DR-135-DX

Postprzez Hasan-Łódź » 2013-09-17, 22:22

Jakiś czas temu pojawił się nowy radiotelefon Alinco DR-135-DX.

Tak jak pisałem wcześniej, palce czy CRE maczało Alinco a nie President jak tu niektórzy podejrzewali :mrgreen:

Do rzeczy, jest to CRE 8900 z kilkoma kosmetycznymi zmianami:
- brak ASQ
- czarna obudowa zamiast szarej
- czarny radiator zamiast srebrnego.

Jutro/pojutrze wrzucę fotki.
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6424
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 298
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Postprzez AntekPabianice » 2013-09-17, 22:32

kiedy będzie u Ciebie i jak cenowo?
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6052
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

Postprzez Rafi » 2013-09-17, 22:57

Ładniej wygląda od CRE :) ............ kosmetyka, ale ;-)
......... , ................
YOSAN JC-3031 KNKTR, EC2002 KNKTR, INDIANA
YOSAN MICRO KNKTR, SIGMA&VIRGINIA SN
Ekipa KONEKTOR
Rafi
Avatar użytkownika
 
Posty: 3815
Dołączył(a): 2010-05-28, 07:48
Lokalizacja: JO91QW
Podziękował : 5
Podziękowań: 111

Re: Alinco DR-135-DX

Postprzez AntekPabianice » 2013-09-17, 23:08

Hasan-Łódź napisał(a):jest to CRE 8900 z kilkoma kosmetycznymi zmianami:
Domyślam się, że pracuje tak samo jak CRE?
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6052
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

Postprzez Besserwisser » 2013-09-18, 06:28

Taki sam wynalazek jak Kenwood TH9000 :mrgreen:
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
God listens to Slayer
Besserwisser
Avatar użytkownika
 
Posty: 3564
Dołączył(a): 2010-02-19, 22:35
Lokalizacja: Starting GPS...
Podziękował : 3
Podziękowań: 221

Postprzez domino.pl » 2013-09-18, 06:47

Radio na ruski rynek. Czyli i dla nas.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4051
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 35
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Postprzez Hasan-Łódź » 2013-09-18, 17:09

Fotki: http://konektor5000.pl/index.php?p890,a ... -amatorski

Porównaliśmy też wnętrze radia i jest takie samo. Oprogramowanie również v3.10.
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6424
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 298
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Postprzez qrs » 2014-02-15, 16:03

dlaczego radio Alinco DR-135-DX które jest wierną kopią CRE 8900 kosztuje 150 taniej niż CRE?
qrs
Avatar użytkownika
 
Posty: 252
Dołączył(a): 2009-12-27, 17:38
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez kajdan » 2014-02-15, 16:25

qrs napisał(a):dlaczego radio Alinco DR-135-DX które jest wierną kopią CRE 8900 kosztuje 150 taniej niż CRE?
w cre dopłacasz za logo.
kajdan
Avatar użytkownika
 
Posty: 558
Dołączył(a): 2011-10-23, 10:13
Podziękował : 5
Podziękowań: 26
Znak/ranga: 161CBF122

Postprzez qrs » 2014-02-15, 19:53

czasem warto dopłacić za logo ;)

a jaki zasilacz do CRE/Alinco?

6/10/15A
qrs
Avatar użytkownika
 
Posty: 252
Dołączył(a): 2009-12-27, 17:38
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez kajdan » 2014-02-15, 20:23

qrs napisał(a):czasem warto dopłacić za logo ;)

a jaki zasilacz do CRE/Alinco?

6/10/15A


W tym wypadku nie warto dopłacać ponieważ oba radia i tak produkuje jedna firma. Najlepiej 15A.
kajdan
Avatar użytkownika
 
Posty: 558
Dołączył(a): 2011-10-23, 10:13
Podziękował : 5
Podziękowań: 26
Znak/ranga: 161CBF122

Postprzez Crazy_Frog » 2014-02-15, 20:35

Owe alinco jest już na liście moich kolejnych zakupów więc niebawem się przekonamy jak to coś działa i się sprawuje :->
Baza:<- KLIK
Mobil:<- KLIK
Crazy_Frog
Avatar użytkownika
 
Posty: 84
Dołączył(a): 2013-04-13, 22:47
Lokalizacja: JO81MB
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Postprzez qrs » 2014-02-15, 20:50

kajdan napisał(a):Najlepiej 15A.


dzięki za info, rozumiem że większego niż 15A nie ma sensu kupować?

Crazy_Frog napisał(a):Owe alinco jest już na liście moich kolejnych zakupów


ja też kupię jak tylko Hasan sprawdzi PW i odpisze uwzględniając pewien dzisiejszy mały aspekt :)
qrs
Avatar użytkownika
 
Posty: 252
Dołączył(a): 2009-12-27, 17:38
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Postprzez konikks » 2014-02-15, 21:09

jest sens. prądu nigdy za wiele.
! HAM I AM !
konikks
Avatar użytkownika
 
Posty: 549
Dołączył(a): 2012-10-10, 22:15
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0
Podziękowań: 9

Postprzez qrs » 2014-02-15, 21:14

myślałem że 10-12A będzie ok, a tu proszę, nawet 15A polecacie
[ Alinco DR-135DX | Sirio Ŧurbo 5000 ]
qrs
Avatar użytkownika
 
Posty: 252
Dołączył(a): 2009-12-27, 17:38
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 1
Podziękowań: 1

Następna strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron