• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

M-Tech Legend III

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-14, 11:47

Witam

Zakupiłem używanego Legenda III i mam z nim mały problem - radio jest ustawione w Multistandardzie na RU i za cholerę nie da się go przestawić. Włączanie radia z wciśniętym przyciskiem F nie powoduje możliwości przestawienia Multistadardu. Sam przycisk "F" Menu działa prawidłowo, gdyż przełącza inne opcję przy włączonym radiu. Dodatkowo przy numerze kanału mam możliwość wyboru a b c - czego nie widziałem jeszcze w innych Legendach na necie.

Ktoś może coś wie w tym temacie ?
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez Piotrek-TJE » 2014-04-14, 12:06

A próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne?
161CBF147
Było: President Jimmy, Ubot 520, Yosan PRO-120 Mod, M-Tech Legend II
Mobil: Pan PC-40 Bess Mod + Lemm AT-1500
Baza: K-PO DX-5000 + Sirio GPS-27 + Dipol 1/2
Piotrek-TJE
Avatar użytkownika
 
Posty: 751
Dołączył(a): 2010-12-25, 14:38
Lokalizacja: TJE
Podziękował : 6
Podziękowań: 28
Znak/ranga: 161CBF147

M-Tech Legend III

Postprzez poweredge » 2014-04-14, 12:17

Włącz radio wciskając jednocześnie przycisk [F] na wyświetlaczu pojawi sie ikona [F] oraz
ikona danej konfiguracji.
Pokrętłem zmiany kanałów wybierz odpowiednią konfigurację.
Po wybraniu żądanej konfiguracji (w Polsce PL) wcisniej I przytrzymaj przycisk [F].
Wyłącz radio a następnie włącz, dane parametry zostały zapisane


Czy tak to robiłeś ? ...
....
poweredge
Avatar użytkownika
 
Posty: 934
Dołączył(a): 2012-05-30, 09:23
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 14
Podziękowań: 38

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-14, 12:32

xpiter14x napisał(a):A próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne?


w jaki sposób ?

poweredge napisał(a):Włącz radio wciskając jednocześnie przycisk [F] na wyświetlaczu pojawi sie ikona [F] oraz
ikona danej konfiguracji.
Pokrętłem zmiany kanałów wybierz odpowiednią konfigurację.
Po wybraniu żądanej konfiguracji (w Polsce PL) wcisniej I przytrzymaj przycisk [F].
Wyłącz radio a następnie włącz, dane parametry zostały zapisane


Czy tak to robiłeś ? ...


Dokładnie tak, tylko że przy wciśniętym F radio włącza się normalnie - nie pojawia się opcja wyboru Multibandu
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez Hasan-Łódź » 2014-04-14, 12:40

Radio jest rozblokowane w częstotliwości, zawsze się będzie włączać z RU na wyświetlaczu. Tak jak pisałem Ci na PW - trzeba sprawdzić czy nadaje i odbiera w zerach i można go spokojnie używać.
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6610
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 302
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-14, 12:47

Dodatkowe oznaczenie a b c przy numerze kanału coś oznacza ? Gdzieś znalazłem informację o wersji export tego radia z 120 kanałami co by się zgadzało na 40 x 3.
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez cassiopeia » 2014-04-14, 15:48

damians_ napisał(a): a b c przy numerze kanału coś oznacza ?

kolejną czterdziestkę kanałów.
tak jak pisze Hasan: sprawdzić czy nadaje i odbiera w zerach i olać RU i multistandard ;-)
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 5977
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 176
Znak/ranga: 161CBF081

M-Tech Legend III

Postprzez angel_dark666 » 2014-04-14, 16:24

wow nie słyszałem ani nie widziełm jeszcze Legenda III z trzema bandami:)
angel_dark666
Avatar użytkownika
 
Posty: 1017
Dołączył(a): 2013-07-15, 19:45
Lokalizacja: Irlandia
Podziękował : 3
Podziękowań: 23

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-16, 18:11

angel_dark666 napisał(a):wow nie słyszałem ani nie widziełm jeszcze Legenda III z trzema bandami:)


http://youtu.be/P7z_W4XKXZE

Oto i to moje cudo :-D
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III- tuning. Za i przeciw

Postprzez tomekcuba84 » 2018-02-18, 13:22

Witam serdecznie wszystkich. Posiadam już drugie takie radio. Ogólnie chyba jest ok jak dla mnie kilka cb radio było. Pytanie jednak jak minimalnie podnieść moc radia tj do 4 wat. WIem ,że te radia mają mniej niż 4. Wcześniejszego Legenda 3 sprawdzałem miał poniżej 4 ok chyba 3 więc myśłe ,że ten też. ASQ też mogło by być trochę lepsze reszta ok.
tomekcuba84
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez AntekPabianice » 2018-02-18, 14:06

Sprawdzałeś na sztucznym obciążeniu, czy przy podłączonej antenie?
Minimalnie, tzn. ile?
Różnicy i tak nie zauważysz.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6275
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 218
Znak/ranga: 161CBF131

M-Tech Legend III

Postprzez tomekcuba84 » 2018-05-08, 21:35

Radio sprzedane koledze. Obecnie JFK II
tomekcuba84
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Poprzednia strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości