• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

M-Tech Legend III

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-14, 11:47

Witam

Zakupiłem używanego Legenda III i mam z nim mały problem - radio jest ustawione w Multistandardzie na RU i za cholerę nie da się go przestawić. Włączanie radia z wciśniętym przyciskiem F nie powoduje możliwości przestawienia Multistadardu. Sam przycisk "F" Menu działa prawidłowo, gdyż przełącza inne opcję przy włączonym radiu. Dodatkowo przy numerze kanału mam możliwość wyboru a b c - czego nie widziałem jeszcze w innych Legendach na necie.

Ktoś może coś wie w tym temacie ?
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez Piotrek-TJE » 2014-04-14, 12:06

A próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne?
161CBF147
Było: President Jimmy, Ubot 520, Yosan PRO-120 Mod, M-Tech Legend II
Mobil1: Yosan PRO-120 Tuning Konektor + Lemm AT-1500
Mobil2: PAN PC40 + Wilson Little Will
Piotrek-TJE
Avatar użytkownika
 
Posty: 752
Dołączył(a): 2010-12-25, 14:38
Lokalizacja: TJE
Podziękował : 6
Podziękowań: 28
Znak/ranga: 161CBF147

M-Tech Legend III

Postprzez poweredge » 2014-04-14, 12:17

Włącz radio wciskając jednocześnie przycisk [F] na wyświetlaczu pojawi sie ikona [F] oraz
ikona danej konfiguracji.
Pokrętłem zmiany kanałów wybierz odpowiednią konfigurację.
Po wybraniu żądanej konfiguracji (w Polsce PL) wcisniej I przytrzymaj przycisk [F].
Wyłącz radio a następnie włącz, dane parametry zostały zapisane


Czy tak to robiłeś ? ...
....
poweredge
Avatar użytkownika
 
Posty: 934
Dołączył(a): 2012-05-30, 09:23
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 14
Podziękowań: 38

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-14, 12:32

xpiter14x napisał(a):A próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne?


w jaki sposób ?

poweredge napisał(a):Włącz radio wciskając jednocześnie przycisk [F] na wyświetlaczu pojawi sie ikona [F] oraz
ikona danej konfiguracji.
Pokrętłem zmiany kanałów wybierz odpowiednią konfigurację.
Po wybraniu żądanej konfiguracji (w Polsce PL) wcisniej I przytrzymaj przycisk [F].
Wyłącz radio a następnie włącz, dane parametry zostały zapisane


Czy tak to robiłeś ? ...


Dokładnie tak, tylko że przy wciśniętym F radio włącza się normalnie - nie pojawia się opcja wyboru Multibandu
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez Hasan-Łódź » 2014-04-14, 12:40

Radio jest rozblokowane w częstotliwości, zawsze się będzie włączać z RU na wyświetlaczu. Tak jak pisałem Ci na PW - trzeba sprawdzić czy nadaje i odbiera w zerach i można go spokojnie używać.
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

montaż 3er
montaż X6
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6823
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 318
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-14, 12:47

Dodatkowe oznaczenie a b c przy numerze kanału coś oznacza ? Gdzieś znalazłem informację o wersji export tego radia z 120 kanałami co by się zgadzało na 40 x 3.
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez cassiopeia » 2014-04-14, 15:48

damians_ napisał(a): a b c przy numerze kanału coś oznacza ?

kolejną czterdziestkę kanałów.
tak jak pisze Hasan: sprawdzić czy nadaje i odbiera w zerach i olać RU i multistandard ;-)
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6158
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 14
Podziękowań: 200
Znak/ranga: 161CBF081

M-Tech Legend III

Postprzez angel_dark666 » 2014-04-14, 16:24

wow nie słyszałem ani nie widziełm jeszcze Legenda III z trzema bandami:)
angel_dark666
Avatar użytkownika
 
Posty: 1029
Dołączył(a): 2013-07-15, 19:45
Lokalizacja: Irlandia
Podziękował : 3
Podziękowań: 23

M-Tech Legend III

Postprzez damians_ » 2014-04-16, 18:11

angel_dark666 napisał(a):wow nie słyszałem ani nie widziełm jeszcze Legenda III z trzema bandami:)


http://youtu.be/P7z_W4XKXZE

Oto i to moje cudo :-D
damians_
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2014-04-14, 11:25
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III- tuning. Za i przeciw

Postprzez tomekcuba84 » 2018-02-18, 13:22

Witam serdecznie wszystkich. Posiadam już drugie takie radio. Ogólnie chyba jest ok jak dla mnie kilka cb radio było. Pytanie jednak jak minimalnie podnieść moc radia tj do 4 wat. WIem ,że te radia mają mniej niż 4. Wcześniejszego Legenda 3 sprawdzałem miał poniżej 4 ok chyba 3 więc myśłe ,że ten też. ASQ też mogło by być trochę lepsze reszta ok.
tomekcuba84
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez AntekPabianice » 2018-02-18, 14:06

Sprawdzałeś na sztucznym obciążeniu, czy przy podłączonej antenie?
Minimalnie, tzn. ile?
Różnicy i tak nie zauważysz.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6475
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 17
Podziękowań: 234
Znak/ranga: 161CBF131

M-Tech Legend III

Postprzez tomekcuba84 » 2018-05-08, 21:35

Radio sprzedane koledze. Obecnie JFK II
tomekcuba84
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez leonid113 » 2019-05-16, 17:08

Witam Koledzy jestem tu nowym użytkownikiem. Może ktoś podpowie. Ma to radyjko i użytkowałem go do tej pory z antenką o dł. 95 cm wkręcaną do podstawy magnesu . Teraz zmieniam autko i potrzebuję dobrać nie drogą ale dobrą antenę ale pochylaną bo nie mogę inaczej wjechać do garażu. Tylko taką abym nie musiał za każdym razem kręć jakichś śrubek wkrętami, no potrzebuję też długi przewód ok 5-6 m. Może ktoś mi coś sensownie dobierze?. Ja znalazłem takie tylko są długie. Czy są krótsze takie do 1 m.
"ANTENA SIRIO TURBO 2000 MAG145 przegub"

Edit:
Jeszcze jedną znalazłem
http://konektor5000.pl/index.php?p226,s ... abel-3-60m
Ostatnio edytowano 2019-05-16, 17:23 przez AntekPabianice, łącznie edytowano 3 razy
Powód: Usunięty link - kryptoreklama, szalenie postów
leonid113
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2019-05-15, 18:07
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

M-Tech Legend III

Postprzez AntekPabianice » 2019-05-16, 17:26

Sirio Turbo 800, Sirio Turbo 1000. Nie potrzeba żadnych śrubek, składasz jedną ręką, jak w Turbo 2000 - ta sama seria anten
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6475
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 17
Podziękowań: 234
Znak/ranga: 161CBF131

Poprzednia strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości