• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez Hasan-Łódź » 2017-02-14, 23:20

Jak ktoś prowadzi serwis CB to nie powinien być zaskoczony, że jest chiński Densei produkowany dla Albrechta... Tym bardziej, że nie jest produkowany od wczoraj, ale z 10 lat najmniej.

Nie masz przypadkiem włączonej funkcji MON (talkback)?
#
Jam jest KONEKTOR.
cennik sprzętu radiowego od KONEKTOR dla CBF

wyborne ceny na Yaesu, Icom, Kenwood, TYT - info PW

mobil: AT Road Blues v2.5 KNKTR / Florida Up
Hasan-Łódź
Avatar użytkownika
 
Posty: 6662
Dołączył(a): 2009-11-27, 21:49
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 4
Podziękowań: 306
Znak/ranga: KIEROWNIK REŻYSER

Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez Witek3212 » 2017-02-15, 10:18

161DKC997 napisał(a):stwierdził że ma drobne przebicia pomiędzy kablami podczas nadawania i z tego jest to piszczenie


??? Też mi serwis... omijałbym szerokim łukiem... przebicie między masą ... a ... masą. Tylko jedyny przypadek, gdyby żyła nadawania zwarła się z żyłą odbioru, ale obydwie są w izolacji, więc gdzie te "drobne przebicia" ? No może we wtyku jedynie.
A nie stwierdzili po prostu braku ekranu w tym przewodzie mikrofonowym? Bo goła plecionka biegnąca wzdłuż innych przewodów, a nieowinięta wokół przewodu/ów to nie jest ekran...
BAZA:
HERBERT 1 + DENSEI 2002 tuning + FUTURA 1 5/8
MAYCOM EM-27 + M60 1/4
MOBIL:
HERBERT 1 + DENSEI 2018 JAPAN tuning + SANTIAGO 1200 W DZIURCE
RĘCZNIAK:
MAYCOM SH-27
MAYCOM AH-27
Witek3212
 
Posty: 791
Dołączył(a): 2010-12-27, 20:26
Lokalizacja: GDAŃSK ŻABIANKA
Podziękował : 3
Podziękowań: 37

Re: Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez SQ9RNU » 2017-02-15, 15:42

161DKC997 napisał(a):...
tu kolega pisze o lepszym zmasowaniu wypróbuję to i dam znać czy pomogło w moim wypadku.
pozdrawiam.


Spróbuj tak jak pisałem z folią - u mnie Densei rozkręcony peerką na full i micgain na full.
-=- SQ9RNU -=-
SQ9RNU
Avatar użytkownika
 
Posty: 1140
Dołączył(a): 2009-05-24, 06:41
Lokalizacja: SP9
Podziękował : 5
Podziękowań: 24
Znak/ranga: SQ9RNU

Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez 161DKC997 » 2017-04-23, 21:58

witam po przerwie , co do mojego piszczenia uporałem się tylko na bazie przestawiając antenę o jakieś 40m od domu, praktycznie stoi ona na polu na wysokości 9m. co do instalacji w samochodzie nadal ten sam problem nawet po eksperymentowaniu z poradami kolegów, wciąż gdzieś nie ma ekranu na przewodzie z mikrofonu bo po chwyceniu za przewód piszczenie ustaje .pozdrawiam
161DKC997
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2016-03-30, 20:32
Lokalizacja: Sętki (obok Łukowa)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0
Znak/ranga: SQ8NGI

Re: Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez RobertG7 » 2017-11-03, 11:50

Cześć
Udało Ci się wyeliminować problem w mobilu? Mam ten sam przypadek
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.
baza: Y FT-950 + Delta M0PLK,
mob: J1, HR5500, WA-27, T5000
RobertG7
 
Posty: 75
Dołączył(a): 2013-07-29, 16:22
Lokalizacja: Podlasie
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez 161DKC997 » 2017-11-20, 21:30

Witam , nie kolego teraz jestem w pracy inie mam czasu na to , podziałam coś dopiero na święta Bożego Narodzenia pozdrawiam 73!
161DKC997
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2016-03-30, 20:32
Lokalizacja: Sętki (obok Łukowa)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0
Znak/ranga: SQ8NGI

Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez 161DKC997 » 2018-05-20, 11:41

Witam, co do tego mojego piszczenia to jest awaria przewodu mikrofonowego lub samego mikrofonu teraz cały czas piszczy i są skoki SWR-u, pierwsze wrażenie było że antena uszkodzona ale dziś usłyszałem propagacje czyli jest ok. i teraz czekam na zjazd do domu to wtedy już dokładnie określę co to było . pozdrawiam
161DKC997
 
Posty: 29
Dołączył(a): 2016-03-30, 20:32
Lokalizacja: Sętki (obok Łukowa)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0
Znak/ranga: SQ8NGI

Re: Piszczenie w kpo dx 5000 v6

Postprzez SQ9RNU » 2018-05-20, 15:07

161DKC997 napisał(a):Witam, co do tego mojego piszczenia to jest awaria przewodu mikrofonowego lub samego mikrofonu teraz cały czas piszczy i są skoki SWR-u, pierwsze wrażenie było że antena uszkodzona ale dziś usłyszałem propagacje czyli jest ok. i teraz czekam na zjazd do domu to wtedy już dokładnie określę co to było . pozdrawiam


Przy uszkodzeniu przedwodu od mikrofonu nie ma opcji by skakał SWR.
Na 100% instalacja antenowa jest walnięta.

PS. Chciałbym zobaczyć jak usłyszałeś propagację :) :) :)
-=- SQ9RNU -=-
SQ9RNU
Avatar użytkownika
 
Posty: 1140
Dołączył(a): 2009-05-24, 06:41
Lokalizacja: SP9
Podziękował : 5
Podziękowań: 24
Znak/ranga: SQ9RNU

Poprzednia strona

Powrót do Inne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości