• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Jak dodać schemat, instrukcję itp...

Jak dodać schemat, instrukcję itp...

Postprzez maroosz » 2009-07-08, 12:38

Pliki wrzucamy na serwer:

http://www.cb-forum.yoyo.pl/index.php <- ten serwer gwarantuje żywotność linków (w przeciwieństwie do czasowych serwerów typu rapidshare, odsiebie, wyslijto, megaupload itp...)


Dodanie instrukcji krok po kroku:

1. Wchodzimy na stronę http://www.cb-forum.yoyo.pl/index.php lub http://www.cb-forum.yoyo.pl/

2. Otworzy nam się okno, z reklamą, najlepiej ją zamknąć klikając na:

Obrazek

3. Nieco niżej zauważymy :

Obrazek

4. Odnajdujemy na lokalnym dysku i zaznaczamy wybrany schemat, instrukcję i klikamy otwórz.

Obrazek

5. Zmieniamy nazwę pliku na dobrze opisana bez polskich i specjalnych znaków.

Obrazek

6. Wrzucamy na serwer (pamietając o kompatybilnych rozszerzeniach i rozmiarze maksymalnym)

Obrazek

7. Jeśli wszystko ok wygeneruje nam okno:

Obrazek
i klikamy na 'back'

8. Z listy plików zuploadowanych odszukujemy plik o podanej przez naz nazwie:

Obrazek

9. Po prawej stronie od listy są dwie funkcje, funkcja <dl> zawiera link do pobrania na dysk by go zapisać klikamy prawym myszki na <dl> i dalej jak na obrazku:

Obrazek

10. Gdy chcemy link do schematu wyświetlający się on line, bez pobierania na dysk, klikamy na <view> co otworzy nam okno poupup i z niego kopiujemy adres:

Obrazek
Obrazek
maroosz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2264
Dołączył(a): 2008-12-27, 20:38
Lokalizacja: Kielce CK
Podziękował : 49
Podziękowań: 51

Postprzez pietreksz » 2011-09-28, 13:19

U mnie serwer nie działa - Avast wywala info o Trojanie. Nawet Chrome blokuje stronę.
Mobil: Peugeot 307 SW; K-PO DX-5000; Wilson Little Wil / Sirio Performer 5000
Baza: TS-480SAT; MFJ-974HB, 1/2 G5RV
pietreksz
Avatar użytkownika
 
Posty: 494
Dołączył(a): 2009-09-18, 12:41
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował : 4
Podziękowań: 14
Znak/ranga: SQ2RCK

Postprzez Marek » 2011-09-28, 13:57

Fakt , hooojnia jakaś , skonsultuje to z technicznym.
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez k0nr4d » 2011-09-28, 13:58

Avast jest trochę nadgorliwy, nie ma się co bać.
Zamknąć burdele, otworzyć serca.
k0nr4d
Avatar użytkownika
 
Posty: 2489
Dołączył(a): 2010-09-24, 14:37
Lokalizacja: Łódź/Kato
Podziękował : 7
Podziękowań: 68
Znak/ranga: 161CBF075

Postprzez matti201 » 2011-09-28, 14:09

produkty symanteca też podnoszą alarm...
matti201
 

Postprzez k0nr4d » 2011-09-28, 15:43

Hmm, może wina reklamy? Luknąłby ktoś kto ma Firefoxa z Adblockiem.
Zamknąć burdele, otworzyć serca.
k0nr4d
Avatar użytkownika
 
Posty: 2489
Dołączył(a): 2010-09-24, 14:37
Lokalizacja: Łódź/Kato
Podziękował : 7
Podziękowań: 68
Znak/ranga: 161CBF075

Postprzez pietreksz » 2011-09-28, 17:47

info avasta:
Szczegóły infekcji

URL: http://www.cb-forum.yoyo.pl/index.php|%3...
Proces: file://C:\Documents and Settings\Piotr\U...
Infekcja: js:IFrame-AQ [Trj]

Przy wyłączonej osłone anty-vir strona wisi przy ładowaniu i pisze na pasku: "łączenie z bedioger.com..."
Mobil: Peugeot 307 SW; K-PO DX-5000; Wilson Little Wil / Sirio Performer 5000
Baza: TS-480SAT; MFJ-974HB, 1/2 G5RV
pietreksz
Avatar użytkownika
 
Posty: 494
Dołączył(a): 2009-09-18, 12:41
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował : 4
Podziękowań: 14
Znak/ranga: SQ2RCK

Postprzez k0nr4d » 2011-09-28, 17:53

Wina reklamy. Wyłącz Javę w przeglądarce i zobacz, czy dalej będzie drzeć japę.
Zamknąć burdele, otworzyć serca.
k0nr4d
Avatar użytkownika
 
Posty: 2489
Dołączył(a): 2010-09-24, 14:37
Lokalizacja: Łódź/Kato
Podziękował : 7
Podziękowań: 68
Znak/ranga: 161CBF075

Postprzez lutek421 » 2011-12-13, 15:58

U mnie Kaspersky też wykrywa rzekomego wirusa :cry:
lutek421
Avatar użytkownika
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2011-12-13, 11:17
Lokalizacja: KO01GX
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez Michał_Bayoo » 2011-12-13, 17:47

U mnie AVG też
Michał_Bayoo
 
Posty: 405
Dołączył(a): 2011-11-08, 20:01
Lokalizacja: Osiek JO93QE
Podziękował : 11
Podziękowań: 7

Postprzez lutek421 » 2011-12-13, 17:59

k0nr4d napisał(a):Wina reklamy. Wyłącz Javę w przeglądarce i zobacz, czy dalej będzie drzeć japę.


Ale czy to twoim zdaniem wyjście z tej sytuacji za każdym razem wyłączać Javę ???
admini powinni coś z tym zrobić :?:
lutek421
Avatar użytkownika
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2011-12-13, 11:17
Lokalizacja: KO01GX
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez k0nr4d » 2011-12-13, 19:38

Admini nic nie zrobią, bo to wina reklamodawcy, że jakieś podejrzane skrypty stosuje. Wyłączać Javę i tyle.
Zamknąć burdele, otworzyć serca.
k0nr4d
Avatar użytkownika
 
Posty: 2489
Dołączył(a): 2010-09-24, 14:37
Lokalizacja: Łódź/Kato
Podziękował : 7
Podziękowań: 68
Znak/ranga: 161CBF075


Powrót do Download

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron