• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

manta 560 5'

manta 560 5'

Postprzez comandos21 » 2013-03-22, 09:07

Bardzo dokładna nie gubi sygnału, równo z drzwiami adresu "dotarłeś do celu"

sorry za jakość nie wł. trybu zbliżenia a nie chce mi się jeszcze raz robić fotek:)


ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez AntekPabianice » 2013-03-22, 09:49

A nie ma to cudo funkcji "screen shot"?
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6139
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 212
Znak/ranga: 161CBF131

Re: manta 560 5'

Postprzez januwojt » 2013-03-22, 10:56

comandos21 napisał(a):Bardzo dokładna nie gubi sygnału, .....


Na dwóch fotkach szuka GPS-u ...... To jak to jest z tym gubieniem ???
Marka Manta działa na mnie dziwnie , mają tak szeroki asortyment , że za chwilę papier toaletowy też będzie marki manta... :roll:
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2135
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 122
Znak/ranga: SQ9ORF

Postprzez comandos21 » 2013-03-22, 11:43

akurat fotka była robiona na biurkugdzie nawet smartfon ma problem z sygnałem:/ wszędzie indziej jest pięknie z tym GPS'em:) wyszukuje do 12satelit jednocześnie, wpisujesz adres i pod drzwiami dosłownie Ci się zatrzymuje nawigator:) Przykładowo ustawiłem cel: L'eclerc i gdy stanąłem samochodem na przeciwko drzwi usłyszałem " DOTARŁEŚ DO CELU" podczas jazdy z Kłodzka do Wrocławia na nawigacji Larc kilka razy mi gubiło sygnał GPS a na Mancie w ogóle nie gubi a nawet jakby to bardo szybko się odnajduje, zupełnie nie zauważalnie
Ostatnio edytowano 2013-03-22, 11:55 przez comandos21, łącznie edytowano 1 raz
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Re: manta 560 5'

Postprzez comandos21 » 2013-03-22, 11:46

januwojt napisał(a):
comandos21 napisał(a):Bardzo dokładna nie gubi sygnału, .....


Na dwóch fotkach szuka GPS-u ...... To jak to jest z tym gubieniem ???
Marka Manta działa na mnie dziwnie , mają tak szeroki asortyment , że za chwilę papier toaletowy też będzie marki manta... :roll:


co to tej marki to mam wiele urządzeń tej firmy nigdy się nie zawiodłem, dekoder dvb-t ,dvd z divX, ładowarek też kilka było w tym jedna solarna, tuba basowa, teściu ma cb manta cb-talker 01 i na metrowej antenie dostrojonej ma prawie taki odbiór jak ja ale lepszy niż na alanie 109 miał przerobionym na 7W
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez comandos21 » 2013-03-22, 12:01

Obrazek

tu fota ciutkę obok przestawiłem i już są 2 satelity znalezione, dodam że gdy wyszuka 3 satelity(3 kreski) dopiero nawiguje. Czemu tak? ponieważ urządzenie się tak zabezpiecza przed błędnymi danymi położenia
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez BIBI » 2013-03-22, 16:03

Kolego to nie zabezpieczenie :)
Do poprawnej lokalizacji są potrzebne przynajmniej 3 satelity
161OS153 - KO00XA
AT-6666 + Sirio Megawatt 3000 lub KD (kawał druta)
było Intek HR5500, JFK I, DNT Cockpit, Jack, Yosan Pro120, Valery, JMC Supercom, Lafayette Ermes.
W szafie Uniden Pro 520XL + NM500E + AS-145
BIBI
Avatar użytkownika
 
Posty: 411
Dołączył(a): 2008-06-10, 20:57
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 8
Podziękowań: 21

Postprzez januwojt » 2013-03-22, 16:40

Spoko , ale od Alana -109 wszystko lepiej chodzi , a President Teddy to chyba gorszy szrot niż Alan -109.
Jedno musze przyznać , dvd Manta u mojej córki czyta wszystkie standardy zapisu obrazu :mrgreen:
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2135
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 122
Znak/ranga: SQ9ORF

Postprzez AntekPabianice » 2013-03-22, 17:14

Tak... Kiedyś kupiłem dvd i przez okres gwarancji 2 razy serwis, po gwarancji następna awaria (laser+coś jeszcze) i śmietnik.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6139
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 212
Znak/ranga: 161CBF131

Postprzez januwojt » 2013-03-22, 23:13

W życiu bym nie naprawiał , ja córce kupiłem za 99 zeta :mrgreen:
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2135
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 122
Znak/ranga: SQ9ORF

Postprzez comandos21 » 2013-03-23, 00:46

czy ja wiem teddy szrot hehe u mnie działa pięknie czyściutko
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez AntekPabianice » 2013-03-23, 09:41

januwojt napisał(a):W życiu bym nie naprawiał , ja córce kupiłem za 99 zeta :mrgreen:

Myślę, że to dobra cena za jednorazówkę. :mrgreen:
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6139
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 212
Znak/ranga: 161CBF131

Postprzez comandos21 » 2013-03-23, 10:15

a kto wspomina o naprawie ja nigdy nic nie naprawiam a cena mantowskich urządzeń jest bardzo przystępna. Dodam ze nie zepsuła mi się jeszcze manta ani razu, czego nie mogę powiedzieć o marce Philips, JVC, Kenwood,. tERAZ WSZYSTKO JEST NA CHIŃSKICH PODZESPOŁACH NIESTETY.
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Postprzez bad » 2013-03-23, 10:36

ja też mam nawigację Manty i nie zawiodła mnie do tej pory
wrzucona automapa i wszystko pięknie szybko chodzi

PC-122 / U520XL Philippines / Yosan JC-2204 Turbo
Sirio Omega 27 / Sirio Turbo 2000 Black / Sirio Turbo 1000 Black
RF LIMITED EC-2018 TURBO
bad
Avatar użytkownika
 
Posty: 1038
Dołączył(a): 2009-08-21, 23:07
Lokalizacja: WND
Podziękował : 33
Podziękowań: 42

Postprzez comandos21 » 2013-03-23, 10:38

bad napisał(a):ja też mam nawigację Manty i nie zawiodła mnie do tej pory
wrzucona automapa i wszystko pięknie szybko chodzi


nareszcie ktoś po mojej str:) :hopla:
President teddy asq daje rade;)) -->>seicento 900
comandos21
 
Posty: 83
Dołączył(a): 2013-01-09, 10:45
Lokalizacja: Bardo
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Następna strona

Powrót do Nasze GPS-y

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości