• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

GPS do powiedzmy 200 zł max

GPS do powiedzmy 200 zł max

Postprzez kgb14 » 2009-10-27, 01:06

Witam.

Nie znam się na tym ustrojstwie - mi generalnie chodzi o to aby dojechać z punktu A do B trasą szybką lub ekonomiczną .

Widziałem w biedronkach i innych większych sklepach gps w promocji nawet po 120 -- 150 zł.

jedyne wymagania to to aby była aktualna mapa lub żeby można ją było łatwo aktualizować .

Nie potrzebuję żadnych wodotrysków w niej.

Na co mam zwrócić uwagą wybierając GPS ?
A może ktoś poleciłby mi coś konkretnego - może być z aledrogo lub jakiegoś marketu
:-> byle jak mówiłem --legal .


Dzięki .
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6241
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez Marek » 2009-10-27, 05:56

[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez Juracz » 2009-10-27, 07:36

Najlepiej jak poczytasz trochę > tu <
Juracz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 2009-10-08, 06:56
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 1

Postprzez tomtom » 2009-10-27, 08:07

kgb14, w tej cenie znajdziesz navi z legalnym oprogramowaniem ale oprogramowanie będzie nieaktualne, aktualizacja mapy przekroczy wartość urządzenia. W/g mnie najlepsze mapy na Polskę posiada automapa, koszt samej mapy około 450,-
Black VC kombi
President JFK II + FD-2060 + Sirio ML145 magnes
tomtom
Avatar użytkownika
 
Posty: 647
Dołączył(a): 2009-06-17, 21:53
Lokalizacja: Łódź / JO91RT
Podziękował : 1
Podziękowań: 14

Postprzez Skrzydło » 2009-10-27, 08:08

kgb14,

Jaruś jak mam cb to nie potrzebna żadna nawigacja , aleeeeee mam w telefonie w razie W -Nokia N73.

Aleeee rozumiem nowy samochod więc bajerów troche sie przyda :mrgreen: :-P

Pamiętasz jak Janek dojechał na ostatni zlot z nawigacją :mrgreen: :mrgreen:
http://www.oiris.pl

Więcej sprzętu niż talentu ;-)





Jeżeli używam tego emota :mrgreen: nie znaczy że jestem szydercą jak również nie ma manii wyższości :-)
Cogito ergo sum
Skrzydło
Avatar użytkownika
 
Posty: 3066
Dołączył(a): 2008-07-30, 19:15
Lokalizacja: JO91AS/ Kalisz
Podziękował : 10
Podziękowań: 68

Postprzez kgb14 » 2009-10-27, 08:34

Skrzydło napisał(a):Aleeee rozumiem nowy samochod więc bajerów troche sie przyda :mrgreen: :-P

no właśnie :mrgreen:
Skrzydło napisał(a):Pamiętasz jak Janek dojechał na ostatni zlot z nawigacją :mrgreen: :mrgreen:

i tej na pewno nie kupię :mrgreen:

[ Dodano: 2009-10-27, 08:37 ]
a ten DIKOM - to faktycznie jakaś dobra firma od nawi ?
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6241
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez bubutm » 2009-10-27, 08:55

Daj sobie spokój z jakimiś markami "no name" Kup lepiej coś firmowego : np Garmina za nie duże pieniądze http://www.allegro.pl/item785974653_gar ... adary.html

http://www.allegro.pl/item793696204_naw ... model.html

Lub ze sprawdzonego sklepu i sprawdzonej marki http://www.tylkogps.pl/product.php/1,25 ... lska-.html
Baza:
TRX: Kenwood TS590s ; Icom 735 ; Icom 2820 ; Yaesu FT 60; Alan CT-145
CB: COBRA 75 WX ST + Siro AS 100
Anteny: FD 4 (na wysokości 6m)
bubutm
Avatar użytkownika
 
Posty: 470
Dołączył(a): 2008-11-11, 16:40
Lokalizacja: KO01am
Podziękował : 2
Podziękowań: 5
Znak/ranga: SQ7ACP

Postprzez Skrzydło » 2009-10-27, 09:03

kgb14, jak sobie coś wypatrzysz to może załatwie coś taniej , tylko daj mi informacje :mrgreen:
http://www.oiris.pl

Więcej sprzętu niż talentu ;-)





Jeżeli używam tego emota :mrgreen: nie znaczy że jestem szydercą jak również nie ma manii wyższości :-)
Cogito ergo sum
Skrzydło
Avatar użytkownika
 
Posty: 3066
Dołączył(a): 2008-07-30, 19:15
Lokalizacja: JO91AS/ Kalisz
Podziękował : 10
Podziękowań: 68

Postprzez michoo » 2009-10-27, 09:10

używam Nokia 500 - dość droga ale ma kilka zalet:

1. oryginalna automapa europa
2. wbudowany zestaw głośnomówiący na bluetooth
kontakty możesz przesłać z komórki do Nokia 500 i używać jak telefonu
3. dostęp do miplo.pl - największa jak dotąd baza punktów POI - wg mnie nawigacja bez
POI jest bez sensu
4. nadajnik FM - do odtwarzania mp3 - to akurat raczej średnio działa, chyba, że ktoś ma
drewniane uszy :)


Odradzam LARKa - widziałem sporo padniętych
pozdrawiam
michoo

Jackson II ASC + Midland ML-145
Harry II ASC + Missouri
michoo
Avatar użytkownika
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2009-10-15, 12:54
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 0
Podziękowań: 1

Postprzez Marek » 2009-10-27, 09:34

kgb14 napisał(a):i tej na pewno nie kupię


Poucz się trochę kolego a nie pisz bzdur

Nawigacja jest na tyle dobra na ile jest dobra zainstalowana mapa.

kgb14 napisał(a):a ten DIKOM - to faktycznie jakaś dobra firma od nawi ?


Urządzenie jest włoskiej Firmy.

System WinCE 4.2 .NET core

No ale ty tego przecież nie kupisz.

Powiem tyle/ Dla mnie jest bezsensem kupowanie Navi za 500 do 1000 PLN.

Ta za 200 dziala tak samo , a wszystko zależy od zainstalowanych m,ap, konfiguracji programu i rozumu użytkownika

[ Dodano: 2009-10-27, 09:36 ]
Skrzydło napisał(a):Pamiętasz jak Janek dojechał na ostatni zlot z nawigacją


3 minuty później i bez stania w korkach
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez tomtom » 2009-10-27, 09:45

kgb14, kup najtańszą navi z ekranem 4-4,5cala i zainwestuj w oryginalną automapę a będziesz naprawdę zadowolony z navi
chyba że dopuszczasz instalację pirata to cię wyjdzie jeszcze taniej

ale w cenie do 200,- za navi i nowe, oryginalne mapy nie znajdziesz nigdzie
Black VC kombi
President JFK II + FD-2060 + Sirio ML145 magnes
tomtom
Avatar użytkownika
 
Posty: 647
Dołączył(a): 2009-06-17, 21:53
Lokalizacja: Łódź / JO91RT
Podziękował : 1
Podziękowań: 14

Postprzez kgb14 » 2009-10-27, 10:25

bubutm napisał(a):http://www.allegro.pl/ite...mega_model.html

to ta będzie dobra --- ona ma legalne oprogramowanie ??

Skrzydło napisał(a):jak sobie coś wypatrzysz to może załatwie coś taniej , tylko daj mi informacje :mrgreen:

no ta powyżej - możesz taniej załatwić ?

No i czy do tej która wskazałem to trzeba dogrywać inną mapę i czy w ogóle można - znaczy czy się da ?

JanC napisał(a):kgb14 napisał/a:
i tej na pewno nie kupię


Poucz się trochę kolego a nie pisz bzdur


Janek - żartowałem :mrgreen: Nie denerwuj się ;-)
,,One To Day is Worth Two To- Morrows''
Mobil Subaru Forester Kpo DX 5000 +ASTATIC ROAD DEVIL + SIRIO MEGAWATT 4000 w ,,dziurce'' Ręczniak CB: Alan-80A Baza : Radmor AFM 871
http://www.formaniak.aaf.pl/
Obrazek
Obrazek
kgb14
Avatar użytkownika
 
Posty: 6241
Dołączył(a): 2007-12-23, 12:41
Lokalizacja: Opole
Podziękował : 33
Podziękowań: 98

Postprzez bubutm » 2009-10-27, 10:42

Mapa: City Navigator Europe oryginał :) Tu masz pokrycie mapy http://www.garmin.pl/tech/index.php?mod=news&cID=231 . Sam takiej używam na telefonie z symbiotem i jestem zadowolony :)
Baza:
TRX: Kenwood TS590s ; Icom 735 ; Icom 2820 ; Yaesu FT 60; Alan CT-145
CB: COBRA 75 WX ST + Siro AS 100
Anteny: FD 4 (na wysokości 6m)
bubutm
Avatar użytkownika
 
Posty: 470
Dołączył(a): 2008-11-11, 16:40
Lokalizacja: KO01am
Podziękował : 2
Podziękowań: 5
Znak/ranga: SQ7ACP

Postprzez Juracz » 2009-10-27, 10:52

michoo napisał(a):Odradzam LARKa - widziałem sporo padniętych

Widziałeś czy słyszałeś ale nie miałeś ;-)
Mam Larka od trzech lat i nie mam z nim żadnych problemów jak bym chciał to bym też wymienił kilka GPS które widziałem źle działające lub w ogóle zepsute. Tak jak JanC napisał:
JanC napisał(a):Nawigacja jest na tyle dobra na ile jest dobra zainstalowana mapa.

JanC napisał(a):Powiem tyle/ Dla mnie jest bezsensem kupowanie Navi za 500 do 1000 PLN.

Ta za 200 dziala tak samo , a wszystko zależy od zainstalowanych m,ap, konfiguracji programu i rozumu użytkownika

A jak się instaluje kradzione oprogramowanie a jeszcze zawirusowane to później się zgania na GPS i tyle mam w tym temacie.
Juracz
 
Posty: 170
Dołączył(a): 2009-10-08, 06:56
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 0
Podziękowań: 1

Postprzez tomtom » 2009-10-27, 10:53

bubutm napisał(a):Mapa: City Navigator Europe oryginał :) Tu masz pokrycie mapy http://www.garmin.pl/tech/index.php?mod=news&cID=231 . Sam takiej używam na telefonie z symbiotem i jestem zadowolony :)


sprawdzałeś kiedy były tworzone mapy?, aktualizowałeś mapy w telefonie?
Black VC kombi
President JFK II + FD-2060 + Sirio ML145 magnes
tomtom
Avatar użytkownika
 
Posty: 647
Dołączył(a): 2009-06-17, 21:53
Lokalizacja: Łódź / JO91RT
Podziękował : 1
Podziękowań: 14

Następna strona

Powrót do Nasze GPS-y

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość