• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Wouxun KG-UV9D

Jakie radio i gdzie zaprogramować, na jakie pasma.

Wouxun KG-UV9D

Postprzez januwojt » 2016-06-23, 18:59

W nowszych Windach aktywny COM się wyświetla
WIN 7 - Panel Sterowania ->Sprzęt i dźwiek ->Urządzenia i drukarki-> Menedżer urządzeń ->Porty COM i LPT - u mnie też COM3
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2093
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 115
Znak/ranga: SQ9ORF

Wouxun KG-UV9D

Postprzez AntekPabianice » 2016-07-02, 12:09

Kolejny zonk zauważyłem:
Wpisuję do programu częstotliwości lotnicze, przypisuję nazwy, wysyłam do odbiornika i zapisuje w FM mimo, że Auto-AM ustawione na ON.
Trzeba chyba wszystko "z palca" wpisywać :evil:
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6054
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

Wouxun KG-UV9D

Postprzez januwojt » 2016-07-02, 19:54

Dziwne , bo u mnie AM jakby z automatu był na tym paśmie .....
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2093
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 115
Znak/ranga: SQ9ORF

Wouxun KG-UV9D

Postprzez AntekPabianice » 2016-07-02, 20:05

januwojt, po ręcznym wprowadzeniu częstotliwości owszem. Natomiast, jak wysyłam z kompa, wchodzi, ale w FM. Przy zaprogramowanych frq w komórkach pamięci nie ma możliwości zmienić modulacji. Ciężka sprawa.
Próbowałem też poz wpisaniu częstotliwości zczytać do programu, wpisać nazwy komórek i przesłać z powrotem do odbiornika, ale trx już nie przyjmuje. Dostaję komunikat, że nie mogę nadawać na niektórych częstotliwościach i są one wyszczególnione.
Po każdym programowaniu należało by wszystkie częstotliwości wpisywać ręcznie, a to trochę upierdliwe jest, zwłaszcza przy większej ilości frq.
Być może jeszcze coś w ustawieniach trzeba zmienić. Muszę pokombinować.

januwojt, wysyłałeś częstotliwości lotnicze z kompa?
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6054
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

Wouxun KG-UV9D

Postprzez januwojt » 2016-07-02, 20:20

Antek ja całą liste wysłałem z kompa , jedyne co to CTCSy wklepywałem i shif przemiennikowy , dlatego się dziwię , że masz taki problem ....
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2093
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 115
Znak/ranga: SQ9ORF

Wouxun KG-UV9D

Postprzez AntekPabianice » 2016-07-02, 20:30

Cóż, trzeba będzie pogrzebać w ustawieniach, choć "na oko" wygląda ok. Musi być jakiś haczyk.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6054
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

Re: Wouxun KG-UV9D

Postprzez AntekPabianice » 2016-08-05, 13:23

Rafi252525 napisał(a):Coz wszystko dziala w nim procz kross band repeatera. Reapeater niby nadaje sygnal slyszany z pasma 145 Mhz na 430 Mhz ale jest tylko sama fala nosna bez modulcji.Sadze ze to wina niedopracowanego oprogramowania.

Jak nie działa, jak działa:
https://youtu.be/uPP9IspeTok
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6054
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 206
Znak/ranga: 161CBF131

Poprzednia strona

Powrót do Tranceivery i osprzęt pomocniczy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości