• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

baza cassiopeia

baza cassiopeia

Postprzez cassiopeia » 2016-01-29, 18:03

NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6065
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 183
Znak/ranga: 161CBF081

baza cassiopeia

Postprzez domino.pl » 2016-01-29, 19:01

Wyrazy współczucia i kondolencje z powodu tak dużych zakłóceń. Powodzenia.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

baza cassiopeia

Postprzez AntekPabianice » 2016-01-29, 19:07

Radio pod akumulator, bezpieczniki w domu na "off" i jak szumy znikną, to już połowa sukcesu.
@Andrzej: życzę szczerze.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6390
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 221
Znak/ranga: 161CBF131

baza cassiopeia

Postprzez cassiopeia » 2016-01-29, 21:49

wieczorem zakłócenia spadaja do S3. filtr coś nie tego. SWR 14 :-/ jutro popaczam co i jak.

poziom zakłóceń sie nie zmienia niezależnie z czego zasilanie.
dla utrudnienia to nie z mojego domu :-( :-(
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6065
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 183
Znak/ranga: 161CBF081

Re: baza cassiopeia

Postprzez AntekPabianice » 2016-01-29, 22:02

cassiopeia napisał(a):dla utrudnienia to nie z mojego domu :-( :-(

No to d... trzeba sąsiadom odciąć prąd na czas pracy przy radiu :mrgreen:
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6390
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 221
Znak/ranga: 161CBF131

baza cassiopeia

Postprzez domino.pl » 2016-01-29, 22:12

U mnie jak nie było prądu na dzielnicy to zakłóceń zero.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

baza cassiopeia

Postprzez cassiopeia » 2016-01-29, 22:13

może trafi szlag trafo to sprawdzę :)
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6065
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 183
Znak/ranga: 161CBF081

Re: baza cassiopeia

Postprzez SQ9RNU » 2016-01-30, 07:42

cassiopeia napisał(a):wieczorem zakłócenia spadaja do S3. filtr coś nie tego. SWR 14 :-/ jutro popaczam co i jak.

poziom zakłóceń sie nie zmienia niezależnie z czego zasilanie.
dla utrudnienia to nie z mojego domu :-( :-(


Radiówka od sąsiadów zakłóca . U mnie było podobnie .

Ja wyeliminowałem takie coś u siebie przez wymiane kabla na lepszej jakości z anteny radiowej do zasilacza .

Ale u sąsiadów idzie na najzwyklejszej skrętce i sieje na 150 m .

U siebie jak miałem zwykły kabel to słyszałem zakłócenia odjeżdzając od domu nawet na jakieś 200 m


Cięzka walka Cie czeka Andrzej...
-=- SQ9RNU -=-
SQ9RNU
Avatar użytkownika
 
Posty: 1148
Dołączył(a): 2009-05-24, 06:41
Lokalizacja: SP9
Podziękował : 5
Podziękowań: 24
Znak/ranga: SQ9RNU

baza cassiopeia

Postprzez Slawo13 » 2016-01-30, 10:11

U mnie na bazie 3-5s sieje router od neta a może raczej jego zasilacz jak jest propa to wiem co wyłączyć
powodzenia w lokalizowaniu żródła zakłóceń .
Mobil: Albrecht AE 485 S/KPO 532/Performer 1000/Solarcon 204/Sigma Stinger CL/TRC-474
Baza: KPO DX 5000 V6/Densei 2002 tuning Konektor/Astatic 104M6B/Sirio GM/Sonar LS-350/KL 203-P
161 OS 164
Slawo13
Avatar użytkownika
 
Posty: 728
Dołączył(a): 2014-06-21, 17:49
Lokalizacja: Warmińsko-Mazurskie
Podziękował : 26
Podziękowań: 29
Znak/ranga: 161OS164

Re: baza cassiopeia

Postprzez Speed » 2016-01-30, 13:03

Slawo13 napisał(a):U mnie na bazie 3-5s sieje router od neta a może raczej jego zasilacz jak jest propa to wiem co wyłączyć
powodzenia w lokalizowaniu żródła zakłóceń .

Nie byłoby wygodniej zmienić zasilacz? ;-)
Mobil: President Jackson + Sirio Omega 27
Speed
Avatar użytkownika
 
Posty: 1455
Dołączył(a): 2012-08-11, 14:27
Lokalizacja: Lublin
Podziękował : 1
Podziękowań: 57
Znak/ranga: 161 OS 192

baza cassiopeia

Postprzez DR-DM » 2016-01-30, 13:57

Speed napisał(a):Nie byłoby wygodniej zmienić zasilacz?

Co proponujesz, bo mam podobny problem :?:
Mobil
CB: KPO DX5000 v6 / RSN4001A / SS 1200, SG-CB 1400, Turbo 2000, Omega 27

UKF: Yaesu FT-7800, Yaesu FT-2500M, Baofeng UV-82 & UV-5R / Yagi DK7ZB 2m/70cm 4+5 el., MA-1300, HB9CV, LPDA "Pounder", NR22L, SG-7900, CA285L, NR-770R, RF770, RH901S
DR-DM
Avatar użytkownika
 
Posty: 1697
Dołączył(a): 2011-10-31, 00:32
Lokalizacja: Osielec / JN99VQ
Podziękował : 74
Podziękowań: 62

baza cassiopeia

Postprzez SP9 » 2016-01-30, 16:44

Bierzesz siekierę ...szukasz rozdzielni elektrycznej i odcinasz cały kwartał od prądu ... :mrgreen: warto jednak wcześniej przygotować sobie akumulator :-P
Obrazek
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Baofeng UV5R, Baofeng UV3R+
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
Komunica HF-PRO-1 + garść anten do ręczniaków
SP9
Avatar użytkownika
 
Posty: 7917
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 203

Re: baza cassiopeia

Postprzez SQ9RNU » 2016-01-31, 10:50

DR-DM napisał(a):
Speed napisał(a):Nie byłoby wygodniej zmienić zasilacz?

Co proponujesz, bo mam podobny problem :?:



Darek pisałem Ci co trzeba zrobić - zasilacz od laptopa DELL .
-=- SQ9RNU -=-
SQ9RNU
Avatar użytkownika
 
Posty: 1148
Dołączył(a): 2009-05-24, 06:41
Lokalizacja: SP9
Podziękował : 5
Podziękowań: 24
Znak/ranga: SQ9RNU

baza cassiopeia

Postprzez DR-DM » 2016-01-31, 11:21

Michał, zasilacz DELL do zasilacza poe. Mnie chodzi o router Wi-Fi.
Mobil
CB: KPO DX5000 v6 / RSN4001A / SS 1200, SG-CB 1400, Turbo 2000, Omega 27

UKF: Yaesu FT-7800, Yaesu FT-2500M, Baofeng UV-82 & UV-5R / Yagi DK7ZB 2m/70cm 4+5 el., MA-1300, HB9CV, LPDA "Pounder", NR22L, SG-7900, CA285L, NR-770R, RF770, RH901S
DR-DM
Avatar użytkownika
 
Posty: 1697
Dołączył(a): 2011-10-31, 00:32
Lokalizacja: Osielec / JN99VQ
Podziękował : 74
Podziękowań: 62

Re: baza cassiopeia

Postprzez SQ9RNU » 2016-01-31, 14:45

DR-DM napisał(a):Michał, zasilacz DELL do zasilacza poe. Mnie chodzi o router Wi-Fi.



A to co innego .

U mnie POE siał jak dziki . Z routera ( TP LINK 3420 ) mam ciszę
-=- SQ9RNU -=-
SQ9RNU
Avatar użytkownika
 
Posty: 1148
Dołączył(a): 2009-05-24, 06:41
Lokalizacja: SP9
Podziękował : 5
Podziękowań: 24
Znak/ranga: SQ9RNU

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Instalacje bazowe( w domu)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości