• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

zasilacz modułowy LED

zasilacz modułowy LED

Postprzez m201 » 2015-07-26, 13:23

ktoś używa zasilaczy modułowych LED do sprzętu radiokomunikacyjnego ?
Jakieś uwagi ?
m201
 
Posty: 444
Dołączył(a): 2013-09-14, 10:51
Podziękował : 3
Podziękowań: 33

zasilacz modułowy LED

Postprzez domino.pl » 2015-07-26, 18:53

Ja mam do ss3900 podkręcony do 13.8, brak uwag.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

zasilacz modułowy LED

Postprzez m201 » 2015-07-26, 18:55

podkręcił się tyle z peerki, czy było mieszane jak w xboxach ?
m201
 
Posty: 444
Dołączył(a): 2013-09-14, 10:51
Podziękował : 3
Podziękowań: 33

zasilacz modułowy LED

Postprzez domino.pl » 2015-07-26, 19:10

To zależy od wersji, mam 50 watt i ten ma zakres coś około od 9 do 14.4 volt. Ale np. sprawdzałem największy 240 watt (największy w ofercie tam gdzie pracuje, dobrej jakości ) i ten da się podkręcić do około 13.4 volta.

Mój 50w na tych 13.8 jest za mały do SSB ( na niższym napięciu wyrabia) , powiniem być 120W by po podkręceniu do 13.8 wyrabiał w SSB.
Ostatnio edytowano 2015-07-26, 19:23 przez domino.pl, łącznie edytowano 1 raz
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
_
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4110
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

zasilacz modułowy LED

Postprzez m201 » 2015-07-26, 19:21

13.4 też nie tragedia.... dobra popróbuję sam
m201
 
Posty: 444
Dołączył(a): 2013-09-14, 10:51
Podziękował : 3
Podziękowań: 33

zasilacz modułowy LED

Postprzez m201 » 2015-10-06, 08:34

kupiłem już jakiś czas temu to:

http://allegro.pl/zasilacz-led-12v-400w ... 03161.html


katalogowo - 12V, 33.3A
ale napięcie można regulować peerką w zakresie 10-14V

Ma kilka wad:
na 27 MHZ daje czysty prąd, ale potrafi trochę przydymić na 7 i 14 MHz,
nie ma włącznika/wyłącznika
wentylator pracuje cały czas

jednak ze względu na cenę te wady go nie dyskwalifikują, ze wszystkim powyższym można sobie bez problemu poradzić tanim kosztem - za całkowity koszt poniżej 150pln mamy 33A prądu
m201
 
Posty: 444
Dołączył(a): 2013-09-14, 10:51
Podziękował : 3
Podziękowań: 33


Powrót do Zasilacze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości