• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez fedor079 » 2015-11-20, 17:20

Witam. Mam pytanie. Podłączyłem mojego A28 pod w/w zasilacz. ( 12V 4.2A. W głośniku cisza. Poprzednio podpiety byl ( A28) pod zasilacz od wkrętarki ( w celu sprawdzenia czy wogule pociągnie) i ten buczał. Moje pytanie. Czy ktoś próbował takiego zasilacza i czy podczas nadawanie będzie słychać zakłócenia ( aczkolwiek pewnie w domu kogoś zatrudnie a sam wsiądę do samochodu i posłucham. ) oraz czy 4.2A wystarczy do nadawania w SSB. Być może kupię Lolka albo Georga.
Jest: Cobra 29 NW LTD, sirio carbonium.
W zapasie A28,johnny iii , harry iii

Baza: George , Sirtel Maris 2000

Było: A48+,President James, JFK II, u520, johnny ii
fedor079
Avatar użytkownika
 
Posty: 79
Dołączył(a): 2012-12-01, 13:59
Lokalizacja: Wadowice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez Wojtek KR » 2015-11-20, 17:30

a dobrze podpoiłeś ? + - ??? ;-) bo jak źle to możesz mieć w radiu cisze na zawsze :mrgreen: , nie kombinuj z wynalazkami kup zasilacz od xboxa będzie z zapasem
Obrazek
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Baofeng UV5R, Baofeng UV3R+
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
Komunica HF-PRO-1 + garść anten do ręczniaków
Wojtek KR
Avatar użytkownika
 
Posty: 7863
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 202

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez fedor079 » 2015-11-20, 17:58

Dobrze jest podpięte. Zasilacz nie buczy nie zakłuca odbioru.
Radio nie przygasa przy nadawaniu. Zasilacz nie grzeje się. Rozmówcy raportują bez zakłóceń jak to na #19. Narazie nie ma nikogo na innych kanałach. Jutro sam z rana posłucham w samochodzie jak to leci. Zasilacz posiadam od dekodera którego nie używam. Być może xbox ( ludzie oszaleli i dostać go w cenie poniżej 70zl z przesyłką w necie do łatwych nie należy) to nie jedyne rozwiązanie dla osób które szukają oszczędności na początku swojej przygody z CB.
Jest: Cobra 29 NW LTD, sirio carbonium.
W zapasie A28,johnny iii , harry iii

Baza: George , Sirtel Maris 2000

Było: A48+,President James, JFK II, u520, johnny ii
fedor079
Avatar użytkownika
 
Posty: 79
Dołączył(a): 2012-12-01, 13:59
Lokalizacja: Wadowice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Re: Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez AntekPabianice » 2015-11-20, 19:13

fedor079 napisał(a):czy 4.2A wystarczy do nadawania w SSB. Być może kupię Lolka albo Georga.

Wszystko zależy, jaki prąd pobiera radio w odpowiedniej emisji, z jaką mocą będziesz nadawał...
Wg specyfikacji Lincoln max pobiera 4,5 A, zaś George 2 A.
Wszystko można znaleźć w necie.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6253
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 217
Znak/ranga: 161CBF131

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez Witek3212 » 2015-11-20, 21:06

George we wstęgach 2 ampery............. Ciekawostka
Nie wszystko w necie jest prawdą.......
BAZA:
HERBERT 1 + DENSEI 2002 tuning + FUTURA 1 5/8
MAYCOM EM-27 + M60 1/4
MOBIL:
HERBERT 1 + DENSEI 2018 JAPAN tuning + SANTIAGO 1200 W DZIURCE
RĘCZNIAK:
MAYCOM SH-27
MAYCOM AH-27
Witek3212
 
Posty: 791
Dołączył(a): 2010-12-27, 20:26
Lokalizacja: GDAŃSK ŻABIANKA
Podziękował : 3
Podziękowań: 37

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez AntekPabianice » 2015-11-20, 21:25

Też mnie to zdziwiło, ale to są dane z instrukcji ze strony Presidenta :shock:
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6253
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 217
Znak/ranga: 161CBF131

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez Wojtek KR » 2015-11-20, 21:51

:mrgreen: nie podpoiłbym Lincolna pod nic co nie daje minimum 10A
Obrazek
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Baofeng UV5R, Baofeng UV3R+
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
Komunica HF-PRO-1 + garść anten do ręczniaków
Wojtek KR
Avatar użytkownika
 
Posty: 7863
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 202

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez cassiopeia » 2015-11-20, 22:00

Zasilacz powiniem miec 50% zapasu pradowego. Przynajmniej gdzies tak wyczytalem :-P
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 5950
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 175
Znak/ranga: 161CBF081

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez angel_dark666 » 2015-11-20, 23:29

hehe mój lolek na ssb 8A bierze:) na AM 5.5A

Kup sobie jakis DELL albo so tokarek CNC czy jakis do LED i bedzie śmiagał o ile masz w miare zestrojona antene, za grosze takie kupisz. Ja kupilem za 150zl z wysyłka zailacz do drukarek 3D 30A
angel_dark666
Avatar użytkownika
 
Posty: 1017
Dołączył(a): 2013-07-15, 19:45
Lokalizacja: Irlandia
Podziękował : 3
Podziękowań: 23

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez Wojtek KR » 2015-11-21, 09:39

angel_dark666 wrzuć link do tej zasiłki - do drukarek
Obrazek
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Baofeng UV5R, Baofeng UV3R+
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
Komunica HF-PRO-1 + garść anten do ręczniaków
Wojtek KR
Avatar użytkownika
 
Posty: 7863
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 202

Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez domino.pl » 2015-11-21, 16:13

Ja nawijam na zasilaczu od ledów. Jest OK. Niektóre można podkręcić na 13.8 i więcej.
Kliknij ☞
____ ☞
domino.pl-Mobil
____ ☞ domino.pl-Baza
____ ☞ domino.pl-allegro

⚡⚡⚡⚡⚡⚡
Sprzedam: CRE8900 Konektor, Densei 2018 Turbo Oryginał
domino.pl
Avatar użytkownika
 
Posty: 4093
Dołączył(a): 2008-11-10, 00:09
Lokalizacja: Zgierz koło Łodzi
Podziękował : 36
Podziękowań: 64
Znak/ranga: 161CBF032 NOWICJUSZ

Re: Zasilacz Cyfrowego Polsatu

Postprzez angel_dark666 » 2015-11-22, 22:32

Wojtek KR napisał(a):angel_dark666 wrzuć link do tej zasiłki - do drukarek


Nie pamiętam, na allegro kupowałem, made in china oczywiście ale o dziwo daje rade, jest regulacja napięcia do 20v tak ze spoko, przy 20A spadki napiecia rzędu dziesiętnych A
angel_dark666
Avatar użytkownika
 
Posty: 1017
Dołączył(a): 2013-07-15, 19:45
Lokalizacja: Irlandia
Podziękował : 3
Podziękowań: 23


Powrót do Zasilacze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość