• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

Częstochowska Grupa Radiowa

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-15, 07:51

Mam ustawione off.

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez AntekPabianice » 2017-02-15, 08:08

No to jesteś w trybie pamięci i tak masz zapisane. Musiałeś, przy wpisywaniu komurki mieć shift na '-' i ustawiony offset. Musisz jeszcze raz zapisać w pamięci przy odpowiednich ustawieniach radia lub zmienić w programie i zapisać.
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6350
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 220
Znak/ranga: 161CBF131

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez cassiopeia » 2017-02-15, 08:48

usuń komórkę pamięci i przy wyłączonym offsecie zapisz nowa częstotliwość.
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6053
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 180
Znak/ranga: 161CBF081

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-15, 09:01

No ustawiałem przez poradnik z neta mam '-'. To bez minusa ustawić??

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez AntekPabianice » 2017-02-15, 09:05

Tak, bez "-"
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
AntekPabianice
Avatar użytkownika
 
Posty: 6350
Dołączył(a): 2011-11-20, 20:42
Lokalizacja: JO91QP
Podziękował : 16
Podziękowań: 220
Znak/ranga: 161CBF131

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-15, 09:22

Już ustawiłem nie zmienia się.

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-15, 14:21

Ale i tak nie slychać mnie :( jak ustawić żeby nadawać ?? Ktoś zna się na tym może.

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez cassiopeia » 2017-02-15, 22:53

A zrobiles jak mowilem czy zmodyfikowales istniejaca komorke pamieci?
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6053
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 180
Znak/ranga: 161CBF081

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-16, 02:37

Zrobiłem reset urządzenia i na nowo wgrałem częstotliwości. Bez '-' po wciśnięciu ptt nie zmienia już ale nie słychać mnie w eterze.

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez cassiopeia » 2017-02-16, 19:04

Podepnij mokrofonoglosnik i zobacz czy Cie slychac
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6053
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 180
Znak/ranga: 161CBF081

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-17, 09:42

Na mikro też lipa. A głos milej pani co jakiś czas informuje że trzeba sql ustawić żeby nadawać. O co kaman.

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez cassiopeia » 2017-02-17, 15:08

Ustaw sql na 1. W menu jest usrawiana bramka
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 6053
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 180
Znak/ranga: 161CBF081

Re: Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez aniolstroz79 » 2017-02-18, 20:09

Udało się wczoraj ustawić, o dziwo w menu jak wybrałem 'PTT-ID' na bot od razu zalapał.

Wysłane z mojego ZTE Blade A452 przy użyciu Tapatalka

Jakby ktoś z wołał to aniołstróż.
aniolstroz79
 
Posty: 47
Dołączył(a): 2016-10-05, 18:56
Lokalizacja: Częstochowa(Śląskie)
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez Tomi1702 » 2017-05-04, 18:18

Witam serdecznie grupę częstochowską. Od końca kwietnia zainstalowałem stacje bazową tj. Sirio 2016 na dachu 20 m RG213 i na Grant II na chwile obecn. Wszystko to w okolicach stadionu RKS Raków. Nie udało mi się nawiązać łączności ze stacja bazową z okolic
Ostatnio edytowano 2017-05-04, 18:38 przez Tomi1702, łącznie edytowano 2 razy
Tomi1702
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2015-03-01, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Częstochowska Grupa Radiowa

Postprzez Tomi1702 » 2017-05-04, 18:28

Często jestem na 19 nasłuchuje jak coś to wołać po loginie z forum ;-)
Tomi1702
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2015-03-01, 16:33
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Śląskie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości