IŁKI 2013 CHULIGAŃSKIE FOTY

Moderatorzy: Hasan-Łódź, Krecik, Moderator

Awatar użytkownika
11thebest
Posty: 103
Rejestracja: 2010-08-07, 09:38
Znak/ranga: SP9GKS
Lokalizacja: GÓrNY ŚLĄSK

IŁKI 2013 CHULIGAŃSKIE FOTY

Post autor: 11thebest »

ChuliGan Mysłowice
161 SF 005 Tomek
161 EE 505 Tomek
http://qrz.pl/callbook.asp?f_domena=sp9gks" onclick="window.open(this.href);return false;
*************************
http://www.youtube.com/user/11thebest/videos" onclick="window.open(this.href);return false;
*************************
Awatar użytkownika
Mayor7
Posty: 1370
Rejestracja: 2009-10-08, 08:48
Lokalizacja: KO01PG

Post autor: Mayor7 »

Fajnie.
Ale nie wybaczę wam popsucia kociołka przez dodanie kiełbasy :-?
Osobisty tuning sprzętu dla dziewczyn z CB-forum :mrgreen:
Awatar użytkownika
LOHEN
Posty: 1970
Rejestracja: 2009-11-21, 16:55
Lokalizacja: DX London
Kontakt:

Post autor: LOHEN »

A co my to jacyś świńscy wegetarianie jesteśmy?
Awatar użytkownika
Francuz
Posty: 3543
Rejestracja: 2007-11-29, 15:23
Lokalizacja: Sosnowiec
Been thanked: 2 times

Post autor: Francuz »

Mayor7 pisze:dodanie kiełbasy :-?
daje posmaczek, którego inaczej nie uzyskasz ...
Awatar użytkownika
Mayor7
Posty: 1370
Rejestracja: 2009-10-08, 08:48
Lokalizacja: KO01PG

Post autor: Mayor7 »

Ja nie lubię kiełbasy w kociołku. Ino żywe mincho, warzywka, przyprawy, wino.
Następnym razem sprawdźcie to już kiełbasy więcej nie dodacie.
No i nie przesadzać z kapustą bo za dużo też psuje.
Selera można dać troszku więcej to tak nie pójdzie szybko bo wpływa na zmniejszenie apetytu :mrgreen:
Osobisty tuning sprzętu dla dziewczyn z CB-forum :mrgreen:
Awatar użytkownika
januwojt
Posty: 2236
Rejestracja: 2010-01-20, 15:33
Znak/ranga: SQ9ORF
Lokalizacja: Trzebinia

Post autor: januwojt »

http://lemiel.jogger.pl/2007/09/09/piec ... -cabansku/

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/z ... 46803.html

http://www.powiat-chrzanowski.pl/?id=1261


Często je robię , bo pochodzę z tego regionu i powiem jedno , ta potrawa bez kiełbasy to profanacja tego dania . Może nie być boczku , może brakować jakiejś jarzyny , ale kiełbasa musi być . Ona jak napisał kol Francuz dopełnia smaku kociołka.
jacek-kuba
Posty: 23
Rejestracja: 2009-04-14, 11:08
Lokalizacja: chrzanów małopolska

Post autor: jacek-kuba »

Mięso , kapusta,seler,wino ? to bardzo dobre danie jednogarnkowe-często nazywane żarciem drwala-ale niemające wiele wspólnego z ziemniakami po Cabańsku.Jest wiele potraw robionych w kociołku na ognisku-np kapusta,udka ,piwo.Jestem fanem wspomnianych ziemniaków ,stosuję tylko inne proporcje z głównym naciskiem na masę zieleniny,koper 2 szt ,pietruszka ziel 2szt ,szczypior,,,dużo marchwi i cebuli.Naturalnie ziemniaki ze 4kg i po 60-70 dkg boczku wędzonego i kiełbasy -stosuję śląską.Tajemnicą dobrego smaku jest również dno garnka wyłożone słoniną w super cienkie paski-żeby w większości się wytopiła.
Do jednego talerza pieczonych,należy liczyć 10 dobrze schłodzonych piw.Tak mi w każdym razie przepisał ulubiony lekarz-wcześniej należy tylko zażyć coś na wątrobę.
Dlaczego nie ma tu działu kulinarnego? Przecież to ciekawsze jak czytanie :idea: o Diamondzie RC 11 która działa bez żadnej przeciwwagi-czyli zawieszona na niebie i nie zbiera sygnałów niepożądanych ,podbijając użyteczne.
Spotkanie super,gratuluję i proszę bez komentarzy typu zmień forum albo lekarza-ten jest najlepszy.Do modów-nie usuwajcie wszystkiego co odbiega od tematu,bo robi się nudno.To wszystko wiążę się ze sobą.
Jacek
Awatar użytkownika
Mayor7
Posty: 1370
Rejestracja: 2009-10-08, 08:48
Lokalizacja: KO01PG

Post autor: Mayor7 »

Oczywiście zapomniałem o ziemniakach.
Super pomysł z tym działem kulinarnym. Można by się wymieniać pomysłami na balety z okazji spotkań krótkofalarskich żeby nie było że nie związane z tematem :mrgreen:
Osobisty tuning sprzętu dla dziewczyn z CB-forum :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty i Spotkania -GALERIA”