• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

JFK II modyfikowane czy nie

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez Wojtek KR » 2017-07-30, 10:52

W Sinadzie niechętnie poprawiali JFK II , Konektor miał szerszy wachlarz poprawek
Obrazek
FT 450D, FT 7800E, FT 857D, VX6
Baofeng UV5R, Baofeng UV3R+
Moonraker GP-2500, Lafayette MA 1500
Komunica HF-PRO-1 + garść anten do ręczniaków
Wojtek KR
Avatar użytkownika
 
Posty: 7851
Dołączył(a): 2011-05-22, 13:01
Lokalizacja: NH
Podziękował : 36
Podziękowań: 202

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez Olo.. » 2017-07-30, 11:28

Jest lekka poprawa, ale niewarta włożonych pieniędzy..
Mistrz ciętej riposty

Sprzedam:
JFK 2, Harry 3, Johnson 2, Andy,

info PW
Olo..
Avatar użytkownika
 
Posty: 1395
Dołączył(a): 2014-04-02, 19:11
Podziękował : 1
Podziękowań: 41

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez 161PGN590 » 2017-07-31, 12:02

Tak jak napisał Olo..., różnica między poprawionym a fabrycznym jest pomijalna, szkoda pieniędzy na jakiekolwiek modyfikacje. JFK II wyciągnięty z pudełka pracuje bardzo ładnie ;-)
161PGN590
Avatar użytkownika
 
Posty: 91
Dołączył(a): 2017-07-20, 08:12
Podziękował : 0
Podziękowań: 2
Znak/ranga: 161PGN590

Re: JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez Sahim » 2017-07-31, 16:39

161PGN590 napisał(a): JFK II wyciągnięty z pudełka pracuje bardzo ładnie ;-)

Z wyjątkiem funkcji ASC która ani z pudełka ani poprawiona niestety w tym radiu nie pracuje dobrze.
Sahim
Avatar użytkownika
 
Posty: 1436
Dołączył(a): 2009-04-15, 14:27
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 12
Podziękowań: 84

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez gumby525i » 2017-08-01, 19:59

Wszyscy piszą że jest to radio z najwyższej półki Presidenta więc myślę że powinno w miarę przyzwoicie pracować. Chociaż znam też takich serwisantów którzy nie zalecali mi wymiany Presidenta Teddy na wyższy model twierdząc że wszystkie pracują tak samo. :shock:
Herbert I + SIRIO SUPER 9 Blue Line + FSP-30
gumby525i
Avatar użytkownika
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2017-07-22, 10:47
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 2
Podziękowań: 0

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez tomekcuba84 » 2018-05-08, 21:34

Też stalem się posiadaczem JFK II i u mnie wyczuwam rwania przez asc. Rf gain działa jak tu już ktoś wspomniał od 13 dalej. I to bardzo krótki skok. Antenę teraz mam Diamond cr 11 na magnesie. Siania z ukladu elektrycznego z auta nie mam.
Mam jednak pytanie: u kogo warto by było poprawić dzialanie asc i ty gain?
Czy warto wymieniać np filtr cz.p.na Murata czy zostawić jak jest. Przyznam , że do Konektora mam bliżej . Ciekawi mnie czy tak w jednym dniu dali by radę ogarnac sprawę
tomekcuba84
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez Bodvar » 2018-05-09, 07:28

Ja kupiłem JKF II A + między innymi z poprawiony ASC w Konektorze i po tych kilku miesiącach użytkowania powiem że ASC pracuje bardzo fajnie bez ucinania RF gein mam rozkręcone na maxa i naprawdę w moim siewniku bardzo ładnie to się sprawdza
Bodvar
Avatar użytkownika
 
Posty: 313
Dołączył(a): 2014-07-09, 21:49
Lokalizacja: JO71MD
Podziękował : 4
Podziękowań: 1

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez tomekcuba84 » 2018-05-09, 07:57

A wiadomy koszt modyfikacji. Ciekaw jestem czy jfk II bez plusa da się podniesc moc i czy ma to jakiś sens
tomekcuba84
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez cassiopeia » 2018-05-09, 10:44

Podnoszenie mocy w radiu nie ma sensu. Aby polepszyć sygnał u respondenta o 1S musisz zwiększyć moc czterokrotnie. Więc jak widać lepiej moc w radiu ustawiczna jakieś 2-3 W i wysterować tym dopal 500W :-D
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 5918
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 174
Znak/ranga: 161CBF081

Re: JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez Olo.. » 2018-05-09, 11:16

tomekcuba84 napisał(a):A wiadomy koszt modyfikacji. Ciekaw jestem czy jfk II bez plusa da się podniesc moc i czy ma to jakiś sens


Można rozblokować moc (12w chyba) i ilość kanałów.. :)
Mistrz ciętej riposty

Sprzedam:
JFK 2, Harry 3, Johnson 2, Andy,

info PW
Olo..
Avatar użytkownika
 
Posty: 1395
Dołączył(a): 2014-04-02, 19:11
Podziękował : 1
Podziękowań: 41

Re: JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez januwojt » 2018-05-09, 14:20

cassiopeia napisał(a):Podnoszenie mocy w radiu nie ma sensu. .....

Owszem , tym bardziej , że to radio ma potencjał modulacji , bez specjalnych przeróbek można mu wyciągnąć 140-150% . Wtedy nosnej 2-3 W , zmodulowanej 20W i tym sterować KL-203 . Siejesz pogrom na 19tce w promieniu kilkudziesięciu kilometrów z 2 metrowym batem na dachu . :musik:
januwojt
Avatar użytkownika
 
Posty: 2151
Dołączył(a): 2010-01-20, 15:33
Lokalizacja: Trzebinia
Podziękował : 12
Podziękowań: 123
Znak/ranga: SQ9ORF

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez tomekcuba84 » 2018-05-10, 06:43

Mam antenę Diamond cr 11 więc nie chodzi mi o moc co jakoś odbioru i nadawania. No i przyznam że w fabrycznym JFK II asc dla mnie do poprawki czuje jak tnie a rf gain działa w malym zakresie.
Wiec jeśli kazdy może poradzić co najlepiej w nim zmodyfikować. Jak z moca czy zostawić. Czy filtr wymienić cz p. I tera u kogo modyfikacje
tomekcuba84
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez cassiopeia » 2018-05-10, 08:54

Sam właśnie sobie powiedziałeś co poprawić. ASC, rozciągnąć RF gain, wymień filtry, albo zamontuj nawet Chanel Guarda, podkręć modulację i już.
NIEZNAJOMOŚĆ PRAWA SZKODZI

KALISKI KLUB MIŁOŚNIKÓW CB: KILO-LIMA

Sprzedam:
mikrofon FD 1818 po tuningu
info na PW
cassiopeia
Avatar użytkownika
 
Posty: 5918
Dołączył(a): 2011-03-26, 23:06
Lokalizacja: Kalisz - najstarsze miasto w Polsce
Podziękował : 13
Podziękowań: 174
Znak/ranga: 161CBF081

JFK II modyfikowane czy nie

Postprzez tomekcuba84 » 2018-05-10, 10:45

No ok. Ale u kogo modyfikacja i dlaczego. Za radio dalem 300 zł. Gratis magnes Sirio. Radio nie grzebane. Plomba z 2009 roku kupione w firmie jednej z Pabianic. Więcej podobno przekazało. Więc jakiś pieniądz na modyfikacje mogą przeznaczyć. Tylko u kogo i jakie argumenty i jak cenowo to wygląda
tomekcuba84
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2018-02-08, 10:35
Lokalizacja: Kutno/Krośniewice
Podziękował : 0
Podziękowań: 0

Poprzednia strona

Powrót do President

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości