• Dane propagacyjno-pogodowe
  • Mapa

President George

Postprzez Marek » 2008-03-24, 15:09

przekręć squelch na max w lewo i zobaczysz :mrgreen:
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez Marek » 2008-03-24, 15:26

dzieki ,i uslyszalem

[ Dodano: 2008-03-26, 18:33 ]
ya1
Jedno pytanie dla znawców. Skan i DW oraz pamięci chodzą tylko w "5". Również szybka #19 ustawia się na "5". Da się coś zrobić aby przejść w "0"? Kombinowanie z SELECT nic nie daje
jezeli chodzi o skanowanie to spoko skanujesz w zerach ,masz 16 komorek pamieci programow czyli p1*m1,m2,m3,m4
p2*m1,m2,m3,m4 i analogicznie do p3 i p4 ustaw sobie w pamieci zalozmy tylko trzy kanaly pod obojetnie jakim p/m i wlacz skan i radyjko ci skanuje w obrebie tych trzech kanalow a mozesz miec ich zapisanych 16
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez bukol » 2008-06-25, 07:28

A ja mam pytanie: czy ktoś wie, którym kręcić, aby wyregulować wskaźnik odb. sygnału... mam taki sam problem jak kolega wcześniej. Ew proszę o fotkę ze wskazaniem potencjometru. POZDRAWIAM!
bukol
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2008-06-11, 07:25
Lokalizacja: ZAKOPANE
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Postprzez ya1 » 2008-06-26, 01:51

bukol napisał(a):którym kręcić, aby wyregulować wskaźnik odb. sygnału

Kolego... Pomyśl! Wskaźnik poziomu odbieranego sygnału zależy od tegoż sygnału.

Jeśli jest niski, to i wskaźnik nisko pokazuje. I odwrotnie. Kręcenie czymkolwiek nic tu nie da ;-)

No chyba, że chcesz ograniczyć moc napływającego sygnału. Jeśli skręcisz RF-gain, to i wskaźnik niżej pokaże. Ale czy o to Ci chodziło? :roll:
Obrazek
Obrazek
ya1
Avatar użytkownika
 
Posty: 761
Dołączył(a): 2007-12-04, 18:20
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
Podziękował : 9
Podziękowań: 26

Postprzez bukol » 2008-06-26, 06:10

Jejku:) chodzi mi o to, że słyszę gościa głośno i wyraźnie a wskaźnik nie chce drgnąć… mobilki będąc praktycznie pod moja bazą na wskaźniku nie wyciągali max… możliwe że jest coś rozregulowane… Kolejna rzeczą jaka chce zrobić to skręcić moc (ktoś podkręcił go do 20W AM i 40 SSB) i w tej kwestii też potrzebuje pomocy!
bukol
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2008-06-11, 07:25
Lokalizacja: ZAKOPANE
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Postprzez Marek » 2008-06-26, 07:05

jak się nie znasz, to nie kręć. idź z trx'em do lekarza.
[you] najlepsze w tym forum jest to ze posiada takiego użytkownika jak [you]

Forum to nie agencja towarzyska-NIE DOGODZIMY KAŻDEMU !!
[scroll]Marek iyi gunler ve allaha emanet ol . Salam alejkum.[/scroll]
Marek
Avatar użytkownika
 
Posty: 10456
Dołączył(a): 2009-10-19, 20:43
Lokalizacja: Jastrzębie
Podziękował : 251
Podziękowań: 178

Postprzez bukol » 2008-06-26, 11:39

chyba tak zrobię

[ Dodano: 2008-06-30, 08:33 ]
Witam! Byłem z radyjkiem w serwisie… powiedziałem, o co mi chodzi (przypuszczam, że wskaźnik miernika sygnału odbieranego; radio daje dużą moc 20 AM 40 SSB czy można by go przykręcić) i na wstępie otrzymałem informację: w Polsce wolno nadawać tylko z mocą 4W, a w modulacji SSB nadawać w ogóle nie można… następnie serwisant podłączył radio do zasilania i nie podłączywszy anteny (po ustawieniu na kanale 22) zaczął nadawać „raz, raz, próba mikrofonu” i próbował nasłuchiwać w swoim radiu mając go na kanale 6. Powiedziałem mu żeby sobie najpierw antenę podłączył i zmienił kanał… to się trochę oburzył… potem zaczęło sprzęgać itd… odłączył radio i stwierdził, że jest wszystko ok. i że jak się da radio podkręcić do takiej mocy to mu to nie zaszkodzi… wskaźnik tez ok. bo dawał max jak on wciskał nośną na swoim radiu (antena jedna obok drugiej). Poprosiłeg go tez o bezpiecznik na kabel do radia to zamontował mi 15 A (zasilacz 10-12A).

Z pytaniem do Was: czy w georgu moc 20 AM i 40 SSB można uzyskać tylko i wyłącznie po rozkodowaniu czy trzeba grzebać (radio kupiłem od kolegi, który zapewniał mnie, że jest 1 właścicielem i ze radio nie było grzebane). I czy podkręcenie radia do takiej mocy mu nie zaszkodzi? Czy zasilacz 10-12 A jest wystarczający do takiej mocy (radio przygasa przy nadawaniu)?

[ Dodano: 2008-06-30, 08:34 ]
*(przypuszczam, że wskaźnik miernika sygnału odbieranego jest rozregulowany;...)
bukol
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2008-06-11, 07:25
Lokalizacja: ZAKOPANE
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Postprzez dublet » 2008-08-05, 14:13

:mrgreen: Witam.mam pytanko,jak ocenic stan techniczny george przed zakupem? W ktorym miejscu najlepiej zamontowac to radyjko i jaka antena najlepiej chodzi z tym radyjkiem?
:?:

[ Dodano: 2008-08-05, 15:19 ]
dodal bym tylko,ze posiadam honde accord 1995 r i myslaleem o antenie montazowej president wa-27,ale czy bedzie ok? :roll:
dublet
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2008-08-02, 14:20
Podziękował : 1
Podziękowań: 0

Postprzez ya1 » 2008-08-05, 14:26

dublet napisał(a):ocenic stan techniczny george przed zakupem?

Jak się nie znasz to oddaj do serwisu. Tam Ci go "prześwietlą".

WA27 - świetna antena! Dodałbym do listy jeszcze Sirio Performer [Turbo] 5000, Sirtel Santiago 1200. Najlepsze anteny na rynku :-)
Obrazek
Obrazek
ya1
Avatar użytkownika
 
Posty: 761
Dołączył(a): 2007-12-04, 18:20
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
Podziękował : 9
Podziękowań: 26

Postprzez Gwiazdor_1992 » 2008-08-09, 13:44

Jarek, zapomniałeś o Megawacie 4000 :-D
VW Lupo 1.0 ALL
President Herbert I & Sirio ML
Gwiazdor_1992
Avatar użytkownika
 
Posty: 442
Dołączył(a): 2007-04-12, 12:54
Lokalizacja: Opoczno
Podziękował : 2
Podziękowań: 15

President George

Postprzez raymund » 2018-03-30, 17:50

Witam. Będzie ktoś tak uprzejmy i poda mi wymiary Georga?
Interesuje mnie wysokość bardzo dokładnie czy to jest rzeczywiście 5.8cm? I od góry panelu do Lini najniższego przycisku, wtyk mikrofonu prawdopodobnie.
Oraz szerokość panela 20cm?
I szerokość panelu - po zewnętrznej stronie przycisków.
Byłbym bardzo wdzięczny. Radyjko ma być zabudowane, a od frontu będzie maskownica, dlatego tyle pytań.
Dziękuję. :)
mobil:Harry III(fabryka)+Sirio Turbo 5000
będzie cre +...jak wyżej ;)
raymund
Avatar użytkownika
 
Posty: 87
Dołączył(a): 2012-09-17, 13:29
Lokalizacja: oxon,uk
Podziękował : 2
Podziękowań: 0

President George

Postprzez Marcin Sandomierz » 2018-04-03, 16:50

Wysokość ok 5,4 cm
Szerokość radia (obudowy) ok 19,9 cm
Szerokość panelu ok 19.5 cm
Głębokość ok 20,6 cm (od czoła panelu do końca obudowy) plus 3,2 cm radiator

Podaję około bo mierzone linijką.
Jak ja nienawidzę poniedziałków
Marcin Sandomierz
Avatar użytkownika
 
Posty: 832
Dołączył(a): 2011-04-09, 14:28
Lokalizacja: Sandomierz
Podziękował : 0
Podziękowań: 10

Poprzednia strona

Powrót do President

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości