Witam serdecznie mam pytanie takie tyci małe:P.
Poczytałem tu ale do końca nie znalazłem odpowiedz. A mianowicie jak podłączacie dwa radia do jednej anteny (QYT KT-8900D) by w jednym i drugim w tym samym czasie był odsłuch. Czy w ogóle się tak da? Bo chciał bym te dwa radyjka podłączyć a mam tylko na dachu jedna antenę mam nadzieje że pomożecie :P.
Jedna antena na dwa radia.
Moderatorzy: Hasan-Łódź, Krecik
- Alekxsander
-
- Znak/ranga: 161CBF131
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Jedna antena na dwa radia.
Da się.
Przełącznik antenowy lub trójnik. Pod przełącznikiem słuchasz na jednym lub na drugim radiu, pod trójnikiem możesz słuchać na dwóch radiach, jednak kable muszą być takie same i tej samej długości, żeby trójnik rozdzielał sygnały w miarę symetrycznie. Przy takim rozwiązaniu będą oczywiście straty i w żadnym razie nie wolno nadawać, tylko odsłuch. Przy przełączniku antenowym, żeby nadawać, musisz wyłączyć drugie radio
Przełącznik antenowy lub trójnik. Pod przełącznikiem słuchasz na jednym lub na drugim radiu, pod trójnikiem możesz słuchać na dwóch radiach, jednak kable muszą być takie same i tej samej długości, żeby trójnik rozdzielał sygnały w miarę symetrycznie. Przy takim rozwiązaniu będą oczywiście straty i w żadnym razie nie wolno nadawać, tylko odsłuch. Przy przełączniku antenowym, żeby nadawać, musisz wyłączyć drugie radio
Ekipa KONEKTOR
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
Re: Jedna antena na dwa radia.
Antek oczywiscie ma racje.
SP9RFT
-------------------------------------
Toyota 4Runner 3.0V6 1991
President JFK II + Sirio Super 9
iCom IC-2200
-------------------------------------
Toyota 4Runner 3.0V6 1991
President JFK II + Sirio Super 9
iCom IC-2200