Uniden SDS100 czy sa lepsze ?
Moderatorzy: Hasan-Łódź, Krecik
-
- Znak/ranga: Nowicjusz
Uniden SDS100 czy sa lepsze ?
Witam mam okazję kupić Uniden SDS100 za 500€ ogólnie już wcześniej chciałem kupić sobie taki gadzet do zabawy ale nic nie bylo dostepne w dobrej cenie u mnie w mieście będę słuchał sobie tego co się da u mnie na dzielnicy w Berlinie tylko pytanie mam takie czy warto kupić ten skaner za te pieniądze czy można znaleźć coś jeszcze lepszego bardzej zaawansowanego w tych pieniądzach
-
Re: Uniden SDS100 czy sa lepsze ?
Czy da sie podsłuchać tym skanerem pogotowie straż pożarna policje lub lotnictwo na terenie Berlina czy nie za bardzo ?
-
- Znak/ranga: 161CBF131
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Lotnictwo jak najbardziej, ale do tego najprostszy skaner z odbiorem pasma AIR (118-136 AM) da radę. Resztę musisz wiedzieć, w jakiej emisji nadają i czy się nie szyfrują. Jeśli komunikacja jest w emisji cyfrowej i jest szyfrowana, to na niczym nie posłuchasz
MOJE RADIO...
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
"Nie wie, bo ma muszki w oczach - wyjaśniał Orr z przesadną cierpliwościa - Jak może zobaczyć, że ma muszki w oczach, skoro ma muszki w oczach?"
161CBF131/SQ7AIS
-
Do jakiej odległości będzie działać taki skaner ze standardowa antena i ewentualnie zamiast tego unidena sds100 co wybrać na poczatek przygody coś co będzie dobrze działać w Niemczech i będzie łatwe do obslugi dla nowicjusza dobrze by było tez żeby można było instalować jakieś nie oficyjalnie oprogramowanie poszerzajace znacznie mozliwosci takiego odbiornika
-
- Znak/ranga: 161CBF131
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Na standardowej antenie zasięg będzie raczej słaby. Antenę najlepiej podłączyć dedykowaną do konkretnego pasma.
Najprostszy chyba w obsłudze skaner analogowy to Unidenn UBC75XLT lub UBC125XLT. Można znaleźć dedykowane programy do obsługi za darmo.
Najbardziej uniwersalny i najtańszy będzie jakiś odbiornik SDR, ale ten już trzeba podłączyć do komputera i zainstalować jakiś program do odbioru. Poczytaj trochę
Najprostszy chyba w obsłudze skaner analogowy to Unidenn UBC75XLT lub UBC125XLT. Można znaleźć dedykowane programy do obsługi za darmo.
Najbardziej uniwersalny i najtańszy będzie jakiś odbiornik SDR, ale ten już trzeba podłączyć do komputera i zainstalować jakiś program do odbioru. Poczytaj trochę
MOJE RADIO...
161CBF131/SQ7AIS
161CBF131/SQ7AIS
-
To na poczatek nie warto brać drogiego sprzetu ponieważ nie wykorzystam jego możliwości z powodu braku odpowiedniej wiedzy na poczatek lepiej kupić coś tańszego i prostszego do nauki to poradzicie coś co wybrac nie musi byc tylko uniden moga tez byc inni producenci